Sök
konferensbankens logga

Problem med inloggning?   Kontakta supporten   eller ring 031-788 71 00


Hur fungerar konferensbanken?


  1. Beskriv era konferensbehov
  2. Erhåll konferensförslag inom 48 timmar
  3. Boka och konferera

Konferenstips och konferensnyheterAnsök om eget konferenskonto


För konf­erens­anläggning­ar, före­läsare eller trans­port­bolag. Just nu ingår en kostnads­fri offert­förfrågan. Ansök här >>

gratis konferensförslag

Gratis konferensförslag


Låt oss göra jobbet

hitta konferensanläggning

Hitta konferensanläggning


100-tals konferenslokaler

hitta föreläsare

Hitta föreläsare


Sök rätt föreläsare

hitta anläggning

Erbjudanden (0)


Färdiga konferenspaket

Artiklar om konferensbranschen


2

Äkta skånskt gemyt

På Bykrogen, mitt i Österslöv i nordöstra Skåne, trivs man. Till den gamla stärkelsefabriken, som i dag är fylld med äkta skånskt gemyt, hälsas alla gäster varmt välkomna av Rickard Nilsson med personal. Här blir alla sedda. Och mätta.

Hit kommer både privatpersoner och företag och med 20 år ute på vägarna som säljare, med otaliga nätter på olika hotell och anläggningar, vet Richard Nilsson precis hur han vill ta hand om sina gäster.
- När jag låg ute på vägarna tyckte jag om de mindre, personliga ställena där jag blev igenkänd. Så här på Bykrogen engagerar vi oss och bjuder på oss själva. Vi tar alla våra gäster i hand när de kommer in genom dörren och hälsar dem välkomna. Jag sätter mig gärna ner och pratar lite och frågar om gästerna är nöjda och i så fall med vad. Det är många som uppskattar det och det kostar ju inget. Visst tar det lite tid, men det är det värt…

1

Skön sömn i personliga rum
För tio år sedan, den 18 maj 2001, slogs portarna till Bykrogen upp. Då kunde man erbjuda en matsal, ett konferensrum och sex hotellrum. Och redan då var det äkta skånskt gemyt i rustik miljö som gällde. Rejäl mat, lagade på råvaror från trakten, serverades på bord utan vita linnedukar. Bykrogen erbjöd något som snabbt blev mycket uppskattat, så uppskattat att de helt enkelt inte kunde ta emot alla som ville komma. Men det fanns en lösning…
- För fyra år sedan köpte vi ett gammalt 1800-talshus alldeles här bredvid och byggde ihop det med det befintliga huset, allt i gammal stil med återanvänt virke och gamla fönster.
På så sätt kunde man utöka hotellverksamheten och kan nu erbjuda 20 rum med sammanlagt 35 bäddar. Alla hotellrum är helt olika inredda och har namn istället för nummer. Här hittar man bl a Whiskeyrummet, Lugn bara lugn och Sme´ns rum.
- Gemensamt för alla är sköna, bra sängar, det har vi satsat på, förklarar Richard. Och att det är mysigt, ombonat och rustikt. Hos oss på Bykrogen ska det vara gemytligt rätt igenom, från att gästerna kliver in genom dörrarna till att de lämnar oss.

Succé för matlagningskök
I dag finns det tre stycken konferensrum där man kan ta emot allt från två till åttio personer. Dessutom finns det en hel del mindre sällskapsrum som kan användas vid grupparbeten eller som grupprum.
I samband med tillbyggnaden satsade man också på att bygga ett matlagningskök i den nya delen, något som blivit en stor succé.
- Det är som ett stort lantkök, ett mellanting mellan ett hemmakök och ett restaurangkök och här har vi i snitt fem gäng i veckan som lagar mat tillsammans. Det är allt från kompisgäng till ledningsgrupper, konferenser eller företag som bjuder in sina kunder. Det är populärt att göra något tillsammans, att inte bara sätta sig ner vid ett dukat bord. I stället kan vi erbjuda en helkväll där man blir indelade i grupper och får laga en trerättersmiddag ihop som man sedan äter i matsalen intill.

3

Allt från studiobesök till fiske
Maten står alltid i fokus på Bykrogen i Österslöv, men visst kan en vistelse här även fyllas med andra aktiviteter. Som till exempel vin- och whiskeyprovning, eller en tur till Charlies bryggeri, ett mikrobryggeri i närheten, som anordnar både visning och provsmakning mm, man kan spela in en cd-skiva i en studio i byn, föredragshållare kan bokas, bastuflotten eller badtunnan kan förgylla konferensen eller varför inte fiska i Råbelövssjön alldeles bredvid.
Och alla dagar i veckan finns Richard Nilsson själv på plats.
- Jag tror att en stor del i framgången med ett sådant här ställe är att man som ägare själv finns här för sina gäster, tillsammans med alla mycket duktiga medarbetare. Jag vill ge av mig själv och blir mer än gärna personlig med dem som kommer hit ofta.

Kortfakta:
Övernattning: Ja
Restaurang: Ja
Spa: Nej
Övriga aktiviteter: Ja
Parkeringsmöjligheter: Ja
Trådlöst internet: Ja
Kontakt: tel 044-22 60 00
Hemsida: bykrogen.nu


Senaste skningarna


Warning: require(/cache/senaste_sokningar.html): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8

Fatal error: require(): Failed opening required '/cache/senaste_sokningar.html' (include_path='.:/var/www/konferensbanken.se/include:/var/www/konferensbanken.se:/var/www/html:/var/www/intern.lokalguiden.se') in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8