Sök
konferensbankens logga

Problem med inloggning?   Kontakta supporten   eller ring 031-788 71 00


Hur fungerar konferensbanken?


  1. Beskriv era konferensbehov
  2. Erhåll konferensförslag inom 48 timmar
  3. Boka och konferera

Konferenstips och konferensnyheterAnsök om eget konferenskonto


För konf­erens­anläggning­ar, före­läsare eller trans­port­bolag. Just nu ingår en kostnads­fri offert­förfrågan. Ansök här >>

gratis konferensförslag

Gratis konferensförslag


Låt oss göra jobbet

hitta konferensanläggning

Hitta konferensanläggning


100-tals konferenslokaler

hitta föreläsare

Hitta föreläsare


Sök rätt föreläsare

hitta anläggning

Erbjudanden (0)


Färdiga konferenspaket

Artiklar om konferensbranschen


3

Designade möten på Varberg kurort

På Varbergs Kurort designar man möten med hjälp av konceptet MeetingDesign och anläggningens alla möjligheter. Här vill konferenschef Torhild Molvig med dedikerad personal förmedla en djupare upplevelse till sina konferensgäster och lägga upp mötet på ett så effektivt sätt som möjligt och hjälpa dem till ett bättre resultat.

Konferensköparen ser annorlunda ut i dag än för tio år sedan. Den traditionella mötesköparen har försvunnit, i dag är det ofta beslutsfattarna själva som bokar.
– Det här innebär att det har blivit extra viktigt för oss att identifiera köparna och deras behov tidigt för att kunna leverera en så bra produkt som möjligt. För att närma oss kunden utvecklade vi därför konceptet MeetingDesign Comwell för tio år sedan.

1

Så effektivt möte som möjligt
Genom att ställa frågor om exempelvis syfte, vilka deltagarna är, vilka resultat man vill nå, vad man gjorde på den senaste konferensen och hur agendan ser ut, kan konferensen på Varbergs Kurort designas till att bli så effektiv som möjligt.
– Hur vi kan få ett möte att bli så bra som möjligt genom att använda oss av allt vi har här på Varbergs kurort är vårt ansvar, menar Torhild. Det kan handla om hur man ska kunna behålla energin uppe en hel dag till exempel. Vi kan hjälpa till med ett minutiöst körschema och ge konkreta förslag på vad kunden bör äta och hur de ska möblera. För extra inspiration kanske de skulle behöva byta lokal och sitta i Horisontrummet istället med innovativa stolar, verktygslåda för brainstormingmöten och inte minst havsutsikt. Vi kan föreslå att bryta en tung agenda med en energishot eller en s k icebreaker. En icebreaker innebär att vi kommer på en avtalad tid och kör en kort övning på fem minuter, till exempel en tävling eller samarbetsövning.

Tänk annorlunda
Det gäller att tänka annorlunda. Kanske är det mest effektivt att anordna en mingelaktivitet före mötet drar igång för att kunna främja möjligheterna till samtal och samarbeten under resten av dagen. Ett vanligt möte anordnas oftast mellan 8-17 och därefter följer en eller flera aktiviteter, oftast en aktivitet som inte har med mötets syfte att göra.
– Om mötets syftet är att stärka gruppen, varför inte börja med en teambuildingaktivitet och inte sluta med det? Och varför inte, under sommarhalvåret, lägga en del av mötet utomhus? Kanske ta ett walk and talk-möte på stranden efter lunch eller flytta grupparbete och fika ut på picnic-filtar.

2

SPA före beslut?
Möjligheterna är många på Varbergs Kurort som också är Sveriges största SPA-anläggning med 35 000 utförda behandlingar per år. Och att utnyttja SPA-avdelningen kan innebära många fördelar.
– Alla romerska härförare fattade viktiga beslut i badet, konstaterar Torhild. Det är bevisat att det händer saker rent fysiologiskt när man exempelvis bastar eller tar en behandling. Minst energi har man på eftermiddagen och det är ofta då de viktiga besluten ska tas. Varför inte istället bryta upp och gå till SPA-avdelningen då, ta ett bad och/eller en bastu, småprata och kanske ta en behandling och få lite egentid? På så sätt ger man tankarna lite mer tid och fattar kanske beslutet på ett annat sätt sedan.

En stol eller ett helt hus?
Varbergs Kurort kan ta emot många företag. Med 164 rum och 14 konferenslokaler, plus fem grupprum, alla med toppmodern teknik och många med havsutsikt, finns det gott om plats på anläggningen.
– Vi kan ta emot allt från 2-220 deltagare, vår målgrupp är bred. Och vill du bara byta miljö för ett par timmar, kanske för ett utvecklingssamtal, finns det även möjlighet att hyra en konferensstol för 200 kr/timme.
– Det senaste tillskottet på anläggningen, som öppnat helt nya möjligheter, är Villa Apelviken. Villan stod klar 2010 och beskrivs bäst med ordet flexibilitet.
– Med Villa Apelviken har vi skapat ett hus som kan förvandlas från vanlig mötesmiljö till showroom, mingelyta eller festvåning. Här finns möjlighet till absolut avskildhet, vilket brukar uppskattas inför exempelvis produktlanseringar. Dessutom finns här 40 hotellrum, de flesta med havsutsikt.

4

Strand och hav
Slutligen måste vi självklart även säga något om läget, som är en av Varbergs Kurorts största fördelar. Stranden ligger alltid bara några steg bort och havsutsikten får man liksom på köpet. Och är havet för kallt för att ta ett dopp i finns det andra alternativ.
– Vår stora pool är fylld med salt havsvatten så hos oss kan du bada i ett varmt Kattegatt året runt, avslutar Torhild med ett leende.

Kortfakta
Övernattning: Ja
Restaurang: Ja
SPA: Ja
Övriga aktiviteter: Ja
Parkeringsmöjligheter: Ja
Trådlöst internet: Ja
Bokning: 0340-62 98 02
Hemsida: varbergskurort.se


Senaste skningarna


Warning: require(/cache/senaste_sokningar.html): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8

Fatal error: require(): Failed opening required '/cache/senaste_sokningar.html' (include_path='.:/var/www/konferensbanken.se/include:/var/www/konferensbanken.se:/var/www/html:/var/www/intern.lokalguiden.se') in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8