Sök
konferensbankens logga

Problem med inloggning?   Kontakta supporten   eller ring 031-788 71 00


Hur fungerar konferensbanken?


  1. Beskriv era konferensbehov
  2. Erhåll konferensförslag inom 48 timmar
  3. Boka och konferera

Konferenstips och konferensnyheterAnsök om eget konferenskonto


För konf­erens­anläggning­ar, före­läsare eller trans­port­bolag. Just nu ingår en kostnads­fri offert­förfrågan. Ansök här >>

gratis konferensförslag

Gratis konferensförslag


Låt oss göra jobbet

hitta konferensanläggning

Hitta konferensanläggning


100-tals konferenslokaler

hitta föreläsare

Hitta föreläsare


Sök rätt föreläsare

hitta anläggning

Erbjudanden (0)


Färdiga konferenspaket

Artiklar om konferensbranschen


hk

Effektiva möten i moderna miljöer

Michèle Faber, projektansvarig på Tysk-Svenska Handelskammaren, talar varmt om de nybyggda lokalerna på Valhallavägen, Campus Gärdet. Den moderna byggnaden andas luft och ljuset flödar fritt genom de stora fönsterpartierna i huset.

– Huset byggdes ursprungligen för Dramatiska Institutet för några år sedan, de hade plats över och vi sökte nya lokaler. Vi anlitade White arkitekter som iordningställde råytorna åt oss. Vi ingår i ett nätverk av tyska Handelskammare och arbetar med bilaterala frågor mellan Tyskland och Sverige. Vi hade önskemål om att våra lokaler skulle rymma generösa ytor för våra möten och konferenser, vars främsta nytta skulle vara för vår egen verksamhet. Efterhand insåg vi att vi hade dessa fina lokaler som inte var fullbokade av våra egna aktiviteter och beslutade vi att upplåta dessa ytor även till externa aktörer, för exempelvis möten och konferenser. Våra grannar är bland annat Naturvårdsverket, SIDA och Teaterhögskolan. De har inte alltid haft lediga lokaler och då har de valt att komma till oss istället, och på den vägen är det.

hk3

Moderna miljöer
Michèle beskriver lokalerna som väldigt funktionella, här finns bland annat ett stort seminarierum som rymmer upp till 100 personer. Det finns även ett styrelserum som tar cirka 12 personer och naturligtvis även mindre konferensrum. De flesta rummen har datorer och stor display på väggen. Miljön hos Tysk-Svenska Handelskammaren är affärsmässig och lämpar sig bättre för effektiva möten än företagsjippon. Priserna är humana och även om anläggningen inte kan erbjuda övernattning eller färdiga paketerbjudanden går det mesta att lösa beroende på gästernas önskemål. Handelskammaren har ett välfungerande samarbete med en cateringfirma och om det finns önskemål om särkskild catering kan detta ordnas.
- Vi ställer höga anspråk på våra aktiviteter här på Handelskammaren och det gäller naturligtvis även för våra konferensgäster. Vi har en hel del med den diplomatiska världen att göra och med näringslivet som ju är vår huvudsakliga syssla här. Skulle våra gäster inte vilja ha catering i huset så finns det flertalet restauranger, både enklare och lyxkrogar, i närheten. Dessutom finns hela Stockholms nöjesutbud endast ett stenkast bort.

hk2

Mötet i centrum
Även om det inte finns avsatta parkeringsplatser för konferensdeltagarna är det enkelt att ta sig till Tysk-Svenska Handelkammaren med lokaltrafiken. Tunnelbanan stannar alldeles i närheten, liksom flertalet bussar.
- De flesta som kommer till oss har dagskonferenser. De koncentrerar sig på sitt möte, äter lite lunch och tar en eftermiddagsfika för att sedan avrunda dagen. Hos oss läggs fokus på själva mötet och att det ska bli så produktivt och bra som möjligt.

Kortfakta:
Övernattning: Nej
Restaurang: Catering och närliggande restauranger
Spaanläggning: Nej
Parkeringsmöjligheter: Nej
Paketerbjudande:Ja
Trådlöst internet: Ja
Adress: Valhallavägen 185, Stockholm
Hemsida: handelskammer.se
Kontakt: 08-665 18 20


Senaste skningarna


Warning: require(/cache/senaste_sokningar.html): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8

Fatal error: require(): Failed opening required '/cache/senaste_sokningar.html' (include_path='.:/var/www/konferensbanken.se/include:/var/www/konferensbanken.se:/var/www/html:/var/www/intern.lokalguiden.se') in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8