Sök
konferensbankens logga

Problem med inloggning?   Kontakta supporten   eller ring 031-788 71 00


Hur fungerar konferensbanken?


  1. Beskriv era konferensbehov
  2. Erhåll konferensförslag inom 48 timmar
  3. Boka och konferera

Konferenstips och konferensnyheterAnsök om eget konferenskonto


För konf­erens­anläggning­ar, före­läsare eller trans­port­bolag. Just nu ingår en kostnads­fri offert­förfrågan. Ansök här >>

gratis konferensförslag

Gratis konferensförslag


Låt oss göra jobbet

hitta konferensanläggning

Hitta konferensanläggning


100-tals konferenslokaler

hitta föreläsare

Hitta föreläsare


Sök rätt föreläsare

hitta anläggning

Erbjudanden (0)


Färdiga konferenspaket

Artiklar om konferensbranschen


4

Effektiva möten nära kontinenten

Ett stenkast från incheckningen på Göteborg City Airport öppnar i dagarna Nolvik Restaurang & Konferens. Här erbjuds resenärer, boende och företagare runt omkring svensk husmanskost med inspiration, konferensmöjligheter och en lounge där man bekvämt kan sitta och följa flyg som lyfter och flyg som landar. Har du ett eget plan att passa ger de direktuppkopplade tv-monitorerna dig full koll på flygplatsens avgångs- och ankomsttider.

På Nolvik har du nära både till kontinenten, landsbygden och Göteborg city. Här har paret Therese Isaksson och Rickard Wenander skapat en miljö för effektiva möten. Och läget är minst sagt strategiskt. Med Göteborg City Airport som närmaste granne och en perfekt knutpunkt att samlas kring är fokus inriktat på dagkonferenser. I alla fall till en början, men planerna på att bygga hotellrum pågår för fullt.
- Vi håller på att ta fram lösningar för 25 rum till en början, berättar Rickard. Vi hoppas och tror att arbetet kan påbörjas så snart det är möjligt. Vi har plats för 65 rum totalt och efterfrågan finns absolut.

1

Fyra rum med senaste tekniken
Men till en början är det alltså fokus på allt från frukostmöten till dagkonferenser och med sprillans ny teknik är man redan steget före många andra anläggningar.
- Vi har det absolut senaste inom teknik, jag tror att vi är den enda anläggningen i Sverige som har full HD i vår hörsal, berättar Therese. Vi har s k 7.1-ljud som motsvarar ljudet i en biosalong.
Hörsalen Hughes är en fast möblerad film/hörsal med rum för 90 personer och med en infartsport på 2×4 meter. Förutom det flaggskeppet finns tre andra konferensrum, med plats för 20-25 personer i varje. Men konferensrummen Gate 1, Gate 2 och Gate 3 kan även öppnas upp för att få plats för ännu fler. Även loungen, som har Nolviks bästa utsikt, kan användas till mindre möten.
- Allt är möjligt, konstaterar Therese. Vi vill hitta lösningar för alla och det kan innebära att vi delar av loungen för mindre grupper.

Gedigen husmanskost med inspiration
Restaurangen, med sina panoramafönster ut mot flygfältet och med insyn rakt in i köket, rymmer 120 personer och här ska Rickard med personal visa vad Sverige har att erbjuda i matväg. Allt med inspiration från Rickards många år utomlands.
- Här kommer vi att servera gedigen husmanskost i egen tappning med väl utvalda råvaror från gårdarna här omkring, lovar han.
Eller vad sägs exempelvis om rökt reninnanlår på rotfruktsråraka med lingonchutney, lerpottasill med pressad potatis, ägg, dill, skirat smör och hackad rödlök, lammisterband med persiljestuvad potatis, heminlagda rödbetor och stark senap och självklart hemlagade köttbullar med potatispuré, rårörda lingon, pressgurka och gräddsås.

3

Effektivt för alla
Nolvik ska bli den självklara platsen för effektiva möten där man kan samla kollegor, samarbetspartners och kunder från Europas alla hörn och kanske köra en produktlansering för att sedan hoppa på flyget till exempelvis Barcelona. Men Nolvik ska även serva företag och boende i området.
- Det finns ingen liknande anläggning eller lunchrestaurang här i dag, säger Therese. På västra Hisingen finns det många industrier och även en hel del småföretag så vi har ett stort upptagningsområde.
Även som vanlig resenär kan du checka in din väska på flygplatsen och komma hit och äta lunch eller sitta i loungen och ta en kaffe eller något att äta och dricka från baren. Med monitorer och högtalare har du full koll på när ditt flyg går och när det är dags att gå till gaten.
- I framtiden kan vi nog lova flygbuss-ar hit från flygplatsen, även om sträckan är kort, tror Rickard.
välkommen
Den stora invigning går av stapeln i november, men den första lunchen serveras fredagen den 21 oktober. Och redan nu kan man givetvis även boka konferens på Nolvik. Välkommen att checka in…

Kortfakta:
Övernattning: Nej
Restaurang: Ja
Spa: Nej
Övriga aktiviteter: Nej
Parkeringsmöjligheter: Ja
Trådlöst internet: Ja
Kontakt: Therese Isaksson, tel 031-92 64 64
Hemsida: nolvikkonferens.se


Senaste skningarna


Warning: require(/cache/senaste_sokningar.html): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8

Fatal error: require(): Failed opening required '/cache/senaste_sokningar.html' (include_path='.:/var/www/konferensbanken.se/include:/var/www/konferensbanken.se:/var/www/html:/var/www/intern.lokalguiden.se') in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8