Sök
konferensbankens logga

Problem med inloggning?   Kontakta supporten   eller ring 031-788 71 00


Hur fungerar konferensbanken?


  1. Beskriv era konferensbehov
  2. Erhåll konferensförslag inom 48 timmar
  3. Boka och konferera

Konferenstips och konferensnyheterAnsök om eget konferenskonto


För konf­erens­anläggning­ar, före­läsare eller trans­port­bolag. Just nu ingår en kostnads­fri offert­förfrågan. Ansök här >>

gratis konferensförslag

Gratis konferensförslag


Låt oss göra jobbet

hitta konferensanläggning

Hitta konferensanläggning


100-tals konferenslokaler

hitta föreläsare

Hitta föreläsare


Sök rätt föreläsare

hitta anläggning

Erbjudanden (0)


Färdiga konferenspaket

Artiklar om konferensbranschen


salt2

Gammalt och modernt på Stensjöhill

Bara tio minuters bilväg från centrala Göteborg hittar du Stensjöhill Herrgård hotell & konferens i ett unikt läge med en fantastisk utsikt över Stensjön i Mölndal. Anläggningen erbjuder lokaler med personlighet och värme och i restaurangen serveras ”ärlig” mat som skapar en upplevelse i sig.

Stensjöhill Herrgård byggdes 1917 och fungerade från början som disponentbostad för en margarinfabrik som låg på andra sidan sjön. När verksamheten på fabriken minskade på 30-talet började man istället hyra ut de två våningsplanen till andra hyresgäster. Dessa har sedan fått ge namn åt de olika rummen på Stensjöhill. Exempelvis Greve Mörner och Ryttmästare Von Wachenfeldt.

salt1

På 80-talet användes huset som kontor åt ett konsultföretag för att sen på 90-talet fungera som tempel och kollektivboende åt den religiösa rörelsen Hare Krishna. När Karin Näsström, för tio år sedan, tog över Stensjöhill Herrgård och startade hotell- och konferensverksamhet där, hade den stora matsalen elefanter målade på väggarna och taket var mörkblått som en natthimmel. Men av detta finns inga spår kvar. I dag har man istället spunnit vidare på herrgårdens tidigare historia, vilket betyder mycket för konferensgästerna då det gett lokalerna värme och personlighet, konstaterar Karin.
– Nybyggda konferensanläggningar är ofta så intetsägande, tycker jag. Bara fyra vita väggar som saknar själ. Många som kommer hit säger att det känns som att komma hem. Och det är vår tanke, att man ska känna sig välkommen och bekväm.

salt3

Flexibel anläggning
Stensjöhill Herrgård kan erbjuda både små och stora konferenser för upp till 90 personer i biosittning. Teknikföretaget som konfererar i vinkällaren just i dag består av två personer. Möjligheten att abonnera hela herrgården för sitt företag finns också och är väldigt vanligt.
– Stensjöhill är en otroligt flexibel konferensanläggning. Har kunden önskemål utöver det vanliga som vi kan tillgodose, då gör vi jättegärna det, säger Karin Näsström.
I ett dagskonferenspaket ingår förmiddagsfika med nybakat bröd och kanelbullar som dukas upp som buffé, konferenslokal, trerätters konferenslunch som avrundas med hembakade kakor samt eftermiddagsfika. Möjligheten till att utvidga till helpension med övernattning, trerätters middag och frukost finns förstås. Trådlöst bredband finns i hela huset liksom tillgång till PC-projektor, men den behöver man förboka.
– Så trots att det är ett gammalt hus har vi den moderna tekniska utrustningen som man behöver för en konferens.

Bjuder på ärlig mat
På Stensjöhill är bemötandet man får som gäst det primära, enligt Karin. Här är man inte bara en i mängden utan blir verkligen sedd.
– Det kan låta som en klyscha, men det är otroligt viktigt och något vi satsar mycket på. Vi satsar också mycket på personalens utbildning när det gäller mat och dryck.
I restaurangen serveras vällagad mat av bra råvaror och menyerna sätts efter årstid och olika råvarors säsong. Karin Näsström ser det som sitt ansvar att konferensgästerna äter bra och rätt. Därför har de sett till att bli certifierade och diplomerade under ”Västsvensk mersmak”, ett kvalitetsutvecklingsprogram skapat av Västsvenska Turistrådet.
– Vi brukar säga att vi arbetar med ren och ärlig mat. Vi samarbetar med lokala ekologiska producenter och har inga tillsatser i maten. Det uppskattas väldigt mycket och våra gäster är otroligt nöjda med vår mat.

Krydda konferensen
För att krydda er konferens finns möjlighet till många olika typer av aktiviteter på Stensjöhill.
– Vi kan ordna matlagningskurser med våra kockar, rökgrillning, brödskola, fiskskola, lådbilsbygge och tipspromenad utmed de härliga promenadstråken vid sjön, berättar Karin.
Smakprovningar av olika slag är också vanligt förekommande på Stensjöhill. Just nu är det framförallt temat snaps, senap och skinka som gäller.

Kortfakta:
Övernattning: Ja
Restaurang: Ja
Spa: Nej
Övriga aktiviteter: Ja
Parkeringsmöjligheter: Ja
Paketerbjudande: Ja
Trådlöst internet: Ja
Kontakt: Höjdgatan 22, Mölndal, tel 031-70 688 75


Senaste skningarna


Warning: require(/cache/senaste_sokningar.html): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8

Fatal error: require(): Failed opening required '/cache/senaste_sokningar.html' (include_path='.:/var/www/konferensbanken.se/include:/var/www/konferensbanken.se:/var/www/html:/var/www/intern.lokalguiden.se') in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8