Sök
konferensbankens logga

Problem med inloggning?   Kontakta supporten   eller ring 031-788 71 00


Hur fungerar konferensbanken?


  1. Beskriv era konferensbehov
  2. Erhåll konferensförslag inom 48 timmar
  3. Boka och konferera

Konferenstips och konferensnyheterAnsök om eget konferenskonto


För konf­erens­anläggning­ar, före­läsare eller trans­port­bolag. Just nu ingår en kostnads­fri offert­förfrågan. Ansök här >>

gratis konferensförslag

Gratis konferensförslag


Låt oss göra jobbet

hitta konferensanläggning

Hitta konferensanläggning


100-tals konferenslokaler

hitta föreläsare

Hitta föreläsare


Sök rätt föreläsare

hitta anläggning

Erbjudanden (0)


Färdiga konferenspaket

Artiklar om konferensbranschen


is3

Gör konferensen till ett äventyr

Granne med vattnet och med rustika och annorlunda lokaler har Äventyrskontoret etablerat sig som en mötesplats för såväl EU-ministrar som företagskonferenser.

I Finnboda Hamn intill inloppet till Stockholms hamn ligger Äventyrskontoret som förutom bröllops- och privatfester även anordnar konferens och kick off. Det unika läget gör det möjligt att anlända med båt vilket ger konferensupplevelsen ytterligare en dimension. Jocke Lantz är VD på Äventyrskontoret och han berättar mer.
- 80 procent av våra gäster kommer till oss med vår inhyrda båt som de har helt för sig själva. De kliver på i Nybrokajen och välkomnas till oss med en fördrink på kajen.

is2

Topp-politiker på plats
Äventyrskontoret tar som minst två deltagare och som mest över 1 000 personer och de olika lokalerna bjuder in till många typer av aktiviteter. Under EU:s ordförandeskap såg Äventyrskontoret till att toppministrarna från de olika länderna fick ett både givande och representativt möte.
- Våra olika lokaler ger deltagarna möjlighet till ett bättre flöde på mötet. Till exempel kan de starta konferensen på båtturen hit och sedan fortsätta med möten och samtal på plan två. Sedan följer lunch i ”tältet” och när det så småningom blir dags för middag intas den i ”grottan”, sedan avslutas kvällen med en stor fest i fabriken.
- Utöver de befintliga lokalerna, som är öppna året runt, bygger vi även upp ett evenemangstält som står uppe från maj till sista september. Tältet rymmer upp till 800 deltagare beroende på vilket typ av arrangemang det är frågan om.
Äventyrskontoret samarbetar med ett cateringföretag som kan erbjuda den hungrige besökaren olika typer av mat. I framtiden planeras en restaurang i anslutning till de nuvarande lokalerna.
- Tanken är att det ska bli en kvarterskrog med bra mat som passar de flesta, dels de som bor här i närheten och de som besöker oss.

is1

Isande aktiviteter på schemat
- En av aktiviteterna vi kan erbjuda våra besökare är is-skulptering. Vi bygger upp en isbar av is importerad från Torneå älv i grottan och besökarna får isblock som de med hjälp av guider och ledare från Ishotellet i Jukkasjärvi får skulptera. Det brukar vara riktigt omtyckt och flera företag väljer dessutom att koppla samman aktiviteten med den egna verksamheten genom att exempelvis låta deltagarna skulptera företagets logotyp eller liknande, säger Jocke.
Hos Äventyrskontoret finns även andra aktiviteter med lite mer klurig inriktning om ishackorna känns lite för avancerade för er konferens.

Flexibla lösningar
Jocke Lantz understryker att Äventyrskontoret inte är ett eventbolag men att de ofta har ett nära samarbete med sådana. Och även om de inte erbjuder övernattning i byggnaden förhandlar de just nu med ett hotell som byggs i närheten för att kunna erbjuda konferensgästerna ett förmånligare pris. Självklart kan de också hjälpa till att förmedla kontakter om det skulle behövas.
Utrustningen hos Äventyrskontoret håller en hög och modern standard. Eftersom det ofta arrangeras event och fester i lokalerna finns även erfarenheten av att anordna tillställningar där musik, scen, ljus och ljud är viktigt, till exempel på en företags kick off.
Äventyrskontoret erbjuder inte några direkta paketlösningar. Jocke menar att man får se över varje gäst behov och önskemål och därefter bestämma prisbilden. Klart är dock att en konferens på Äventyrskontoret passar bäst för mellanstora till stora arrangemang i storleksordningen 100 gäster och uppåt för dem som vill testa en konferens utöver det vanliga.

Kortfakta:
Övernattning: Nej
Restaurang: catering
Spaanläggning: Nej
Övriga aktiviteter: Ja
Parkeringsmöjligheter: Ja
Paketerbjudande:Nej
Trådlöst internet: Ja
Adress: Finnboda Varvsväg 19B
Hemsida: aventyrskontoret.com
Telefonnummer: 08-546 599 00


Senaste skningarna


Warning: require(/cache/senaste_sokningar.html): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8

Fatal error: require(): Failed opening required '/cache/senaste_sokningar.html' (include_path='.:/var/www/konferensbanken.se/include:/var/www/konferensbanken.se:/var/www/html:/var/www/intern.lokalguiden.se') in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8