Sök
konferensbankens logga

Problem med inloggning?   Kontakta supporten   eller ring 031-788 71 00


Hur fungerar konferensbanken?


  1. Beskriv era konferensbehov
  2. Erhåll konferensförslag inom 48 timmar
  3. Boka och konferera

Konferenstips och konferensnyheterAnsök om eget konferenskonto


För konf­erens­anläggning­ar, före­läsare eller trans­port­bolag. Just nu ingår en kostnads­fri offert­förfrågan. Ansök här >>

gratis konferensförslag

Gratis konferensförslag


Låt oss göra jobbet

hitta konferensanläggning

Hitta konferensanläggning


100-tals konferenslokaler

hitta föreläsare

Hitta föreläsare


Sök rätt föreläsare

hitta anläggning

Erbjudanden (0)


Färdiga konferenspaket

Artiklar om konferensbranschen


yu3

Harmoniskt möte med blicken mot öst

Boka en konferensupplevelse du sent ska glömma. På Yasuragi Hasseludden möter öst väst under ledorden respekt, enkelhet och nyfikenhet. Kombinationen av arbete och avslappning tillsammans med vällagad mat och nya intryck ger goda förutsättningar för lyckade möten.

1972 fick den japanske arkitekten Yoji Kasajima i uppdrag att rita byggnaden på nästan 20 000 kvadratmeter som LO köpte på Hasseludden. De följande tjugo åren använde LO lokalerna som skola och under 90-talet gick verksamheten över till konferensanläggning. 1997 öppnades så portarna till en unik anläggning inspirerad av Japan, öppet för både privata gäster och företag. Sedan 2006 ägs och drivs Yasuragi Hasseludden AB av Choice Hotels Scandinavia AS. Konceptet på Yasuragi Hasseludden har utvecklats från den japanska livsstilen och traditioner från öst.

yu1

Med kocken till bords
Det är sannerligen ingen ordinär anläggning, det märks bland annat på Fredrik Enbergs entusiastism när han berättar mer om Yasuragi.
- Vi kan ta emot upp till 400 gäster i vår största kongress-sal Fuji och vi har 273 bäddar avsatta för konferensgäster. Vi har sammanlagt 25 konferenslokaler i olika storlekar för olika önskemål. Vi har även två restauranger i byggnaden där den största rymmer 300 gäster och den mindre 100 gäster. Restaurang Tokyo håller japansk mat med asiatiskt inflytande. Sedan har vi vår Teppanyaki-restaurang där du som gäst sitter vid kockens bord och får maten tillagad framför dig. Teppan betyder bord och yaki betyder stekt, och det är faktiskt den enda restaurangen i sitt slag i Sverige.
Förutom spännande matupplevelser kan också själen få sin del av njutning hos Yasuragi. Byggnaden är omgiven av en smakfull miljö med utgångspunkt i de japanska trädgårdsprinciperna som flätats samman med den typiskt svenska skärgårdsmiljön. För den som bara vill ha en nypa luft finns den 500 kvadratmeter stora utomhusaltanen att ta del av.

yu2

Njutning för kropp och själ
Vill besökaren ta del av något mer handfast finns flera olika massage- och spa behandlingar att välja bland. Andra aktiviteter i asiatisk anda som exempelvis Grönt te-provning och sushiskola erbjuds också, liksom naturligtvis den nästan rituella tvagningen.
- Japanskt bad handlar om tvagningsceremonin som är en del av den japanska traditionen från Onsen. Du sitter på låga pallar och tvagar dig i olika moment innan du hoppar i hetvattenkällan. Först tvagas kroppen och sedan själen. Jag brukar säga att har man gjort de olika tvagningsmomenten och fortfarande känner sig stressad så har man inte gjort det ordentligt och får hoppa ner i badet en gång till, säger Fredrik och skrattar.
Närmre än man kan tro
Förutom en kortare bilfärd från Stockhom city går det att ta sig ut till Hasseludden med både lokaltrafik och båt. Just båtturen är något som många gäster väljer att använda sig av och något som också kan bli en naturlig startpunkt för en konferensvistelse.

Möts på ett nytt sätt
Fredrik berättar också om en annan unik företeelse för besökaren på Yasuragi.
- Alla våra besökare får en Yukata, (se info på motstående sida Reds. anm.), det är vårt tydligaste varumärke. Vi rekommenderar att besökaren inte bara använder Yukatan under rekreationen utan även under mötet och konferensen. Vår rekommendation bemöts med blandade reaktioner men de som tar det till sig är ofta väldigt glada att de gjort det. Flera gäster har beskrivit för oss hur mötet förändrats i en positiv riktning när kavajen hängts av och Yakatan åkt på. Det blir ett sätt att mötas på nya, och lika, villkor, avslutar Fredrik.

Kortfakta:
Övernattning: Ja
Restaurang: Ja, två stycken
Spaanläggning: Ja
Övriga aktiviteter: Ja
Parkeringsmöjligheter: Ja
Paketerbjudande:Ja
Trådlöst internet: Ja
Adress: Hamndalsvägen 6, Saltsjö-Boo
Hemsida: yasuragi.se
Telefonnummer: 08-747 64 00


Senaste skningarna


Warning: require(/cache/senaste_sokningar.html): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8

Fatal error: require(): Failed opening required '/cache/senaste_sokningar.html' (include_path='.:/var/www/konferensbanken.se/include:/var/www/konferensbanken.se:/var/www/html:/var/www/intern.lokalguiden.se') in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8