Sök
konferensbankens logga

Problem med inloggning?   Kontakta supporten   eller ring 031-788 71 00


Hur fungerar konferensbanken?


  1. Beskriv era konferensbehov
  2. Erhåll konferensförslag inom 48 timmar
  3. Boka och konferera

Konferenstips och konferensnyheterAnsök om eget konferenskonto


För konf­erens­anläggning­ar, före­läsare eller trans­port­bolag. Just nu ingår en kostnads­fri offert­förfrågan. Ansök här >>

gratis konferensförslag

Gratis konferensförslag


Låt oss göra jobbet

hitta konferensanläggning

Hitta konferensanläggning


100-tals konferenslokaler

hitta föreläsare

Hitta föreläsare


Sök rätt föreläsare

hitta anläggning

Erbjudanden (0)


Färdiga konferenspaket

Artiklar om konferensbranschen


3

Havsnära konferens på Rönneberga kursgård

Med både hav och natur inpå knuten erbjuder Rönneberga kursgård på Lidingö konferenslokaler för möten i alla storlek-ar. Här förgylls konferensen dessutom av uppfriskande aktiviteter, god mat och ett familjärt och varmt emottagande.

Rönneberga kursgård har ända sedan det byggdes 1969 använts för möten, stora som små. Här finns allt från exklusiva konferensvåningar som rymmer 14-20 person-er, där man sitter i styrelsesittning likt i ett hemtrevligt vardagsrum och servas på plats under kaffepauser osv, upp till de största lokalerna som tar 160 personer i biosittning. Där emellan finns ytterligare 15 välutrustade konferenslokaler i olika storlekar.
De stora loungerna, biblioteken och inglasade verandorna medför en stor tillgång på sociala ytor som ger mycket plats för
t ex mingel och work shops. Inte minst den stora segelterrassen nere vid vattnet, med dess stora bar och grill, där 120 personer kan sitta och grilla under sommarhalvåret.

1

Familjär värme
Det som Helene Zetterström, receptions- och marknadschef, trots allt känner är mest signifikativt för Rönneberga kursgård är den väldigt personliga känslan på anläggningen, trots dess storlek med 102 rum och 121 bäddar.
– Det är familjärt hos oss, inte det där krystade och uppstyltade. Vi får jätteofta höra att alla känner en sån värme när de kommer till oss och det är vi jätteglada för, för det är precis det vi vill förmedla, säger Helene glatt med eftertryck.

2

Nära hav och natur
Rönneberga kursgård ligger bara 20 minuter från Stockholm city ute på Lidingö. Med strandtomt vid Stockholms inlopp, egen brygga, stora gräsmattor och den härliga segelterrassen.
– Trots att man är så nära city är man verkligen ute på landet. För här är det ju ko-, får- och hästhagar runt om och vi har otroligt mycket hjortar och rådjur som kommer ända in på knuten och hälsar på oss och äter godsaker. Det är en fantastisk miljö, med närhet till både hav och natur.
Dessutom är det enkelt att ta sig hit. Väljer man att åka kollektivt tar man tunnelbanan till Ropsten för att sedan byta till en direktbuss som stannar hundra meter från Rönnebergas infart. Kommer man med egen bil erbjuds en stor parkering.

Aktivitet och mat
Rönneberga samarbetar med både aktivitets- och underhållningsbolag för att förgylla sina konferensgästers vistelse. Förutom de utmärkta ytorna för dans, grillkvällar mm finns även fotbollsplan, boulebana och tennisbana.
Just nu totalrenoveras deras stora bad- och relaxanläggning som kommer öppna under hösten i år.
– Det blir en riktigt fin bad- och upplevelseanläggning med en stor bassäng med jetstrålar, regnduschar och massageplattor i botten. Dessutom blir det bubbelpooler, ångbastu, inglasad vanlig bastu ut mot poolen och stort nytt gym.
Maten ska förstås också vara en upplevelse i sig, anser Helene Zetterström.
– Vi har en väldigt hög standard på maten, det är definitivt en av våra styrkor. Luncherna består av traditionell husmanskost av hög kvalitet och till middagen serveras modern och spännande festmat med inslag av nya smaker från världen.

4

Aktivt miljöarbete
På Rönneberga kursgård är ett aktivt miljöarbete viktigt och sedan 2010 är anläggningen svanencertifierad. Åtgärder för att minska vatten- och energiförbrukningen har genomförts och under 2012 inför de en helt ny typ av sophantering för att minimerar avfallet.
– Ett annat exempel är att minimera transporterna. Vi jobbar t ex inte med fem, sex olika leverantörer till köket utan försöker ha en huvudleverantör. Vi har verkligen lyckats få in miljötänket i hela företaget.

Helenes tips
Försök att få in några pauser som ger både frisk luft och nya intryck, är Helene Zetterströms goda råd till företag som ska konferera. På Rönneberga kan de t ex ordna lite annorlunda kaffestunder.
– Även när det är vinter och lite bitit i kinderna kan man sitta ute på stora renskinn runt öppna eldar som vi kokar kaffet över. Det tar inte mycket längre tid än en vanlig kaffestund, men ger en helt annan upplevelse och frisk luft innan man går in, laddad för ett nytt arbetspass.

Kortfakta:
Övernattning: Ja
Restaurang: Ja
Spa: Ja
Övriga aktiviteter: Ja
Parkeringsmöjligheter: Ja
Trådlöst internet: Ja
Kontakt: Bokningen tel 08-446 78 00,
info@ronneberga.se
Hemsida: ronneberga.se


Senaste skningarna


Warning: require(/cache/senaste_sokningar.html): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8

Fatal error: require(): Failed opening required '/cache/senaste_sokningar.html' (include_path='.:/var/www/konferensbanken.se/include:/var/www/konferensbanken.se:/var/www/html:/var/www/intern.lokalguiden.se') in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8