Sök
konferensbankens logga

Problem med inloggning?   Kontakta supporten   eller ring 031-788 71 00


Hur fungerar konferensbanken?


  1. Beskriv era konferensbehov
  2. Erhåll konferensförslag inom 48 timmar
  3. Boka och konferera

Konferenstips och konferensnyheterAnsök om eget konferenskonto


För konf­erens­anläggning­ar, före­läsare eller trans­port­bolag. Just nu ingår en kostnads­fri offert­förfrågan. Ansök här >>

gratis konferensförslag

Gratis konferensförslag


Låt oss göra jobbet

hitta konferensanläggning

Hitta konferensanläggning


100-tals konferenslokaler

hitta föreläsare

Hitta föreläsare


Sök rätt föreläsare

hitta anläggning

Erbjudanden (0)


Färdiga konferenspaket

Artiklar om konferensbranschen


4

Jobb och avkoppling på Säröhus

Längst ute på halvön i idylliska Särö, 2,5 mil utanför Göteborg, ligger konferensanläggningen Säröhus, där milsvid havsutsikt och skogens grönska ingår i konferenspaketet. Sedan 1976 driver Torgny Berntsson anläggningen, i nära samarbete med Marianne Carlson. Säröhus är byggt för konferens, med kundens bästa i fokus, och många är de kunder som återkommer, år efter år.

Innanför väggarna är det nationalromantiken som fått stå för inspirationen och de många handplockade detaljerna gör att Säröhus sticker ut från mängden. Det ursprungliga huset, som Torgny Berntsson säger endast finns i sinnevärlden numera, byggdes 1913. Då var det ett klassiskt semesterhus för Lokmannaförbundet, i dag ägnar gästerna sig åt resultatförbättring och effektivitet här. På Säröhus jobbar man.
- Vi har verkligen byggt den här anläggningen för konferens från början, för ett ändamål. Vi har inte en enda yta som inte är tänkt för konferens och möten, konstaterar Torgny Berntsson. De korta avstånden, att allt är samlat i ett enda hus och de effektiva flödena gör att man kan få mycket gjort här.

1

Anpassar som ett dragspel
Upp till 250 personer kan anläggningen ta emot, men trots att huset ibland kan vara fyllt till bristningsgränsen upplevs det inte så. De sammanlagt 16 konferenslokalerna och 15 grupprummen låter flera företag samsas om ytan och de många olika sittgrupperna därutöver gör att man alltid hittar en ledig vrå i huset.
- Det finns gott om allmänna utrymmen här. Vi kan ta hand om både det lilla och det stora och anpassar oss som ett dragspel.
Förutom konferens- och grupprummen, som alla har havsutsikt och en del även utgång till balkong eller altan, finns aulan som kan ta emot 145 personer och restaurangen där 220 personer kan njuta av både mat och skärgårdsvy. De 113 rummen erbjuder sammanlagt 182 bäddar, även många av dem har utsikten som bonus.

3

All teknik som finns
Det ursprungliga huset är daterat 1913, men tekniken i det nuvarande huset är nästan framtid.
- Tekniken i huset sprutar, konstaterar Torgny Berntsson. Vi har all teknik som finns – självklart 4G och alla gäster kan t o m få en egen lina ut. Dessutom har vi en egen kompressor som går igång på under 15 sekunder vid strömavbrott.
producerar personal
Till Säröhus återkommer konferensgästerna, gärna år efter år.
- Vi har gäster som kan oss och vår standard. Och vi kan dem och vet vad de vill ha. Många i personalen har varit här i 20-35 år. Jag brukar säga att vi rekryterar inte personal, vi producerar personal. Vi är verkligen som en familj och det förmedlar givetvis en väldigt bra känsla till våra gäster, det blir personligt.

2

Avkoppling eller aktivering
Även om företag kommer hit för att uppnå resultat och arbeta finns det givetvis möjligheter att både koppla av eller aktivera sig på allehanda sätt.
De som vill kan bege sig ner till spa-avdelningen Särö Källa för att njuta av salta aromabad, våtbastu, jacuzzibad, massagefåtöljer och relaxastolar, med havet som en levande tavla utanför och den 37-gradiga poolen bara ett par barfotasteg bort. Diverse krämer, scrubbkrämer och ansiktsmasker ingår, det är bara att njuta. Njuta kan man även göra i orangeriet och parkträdgården med sina dammar, vattenfall och vattenspel. Men vill man aktivera sig finns det alla möjligheter till det också.
- Vi kan erbjuda allt man kan tänka sig som finns i hela västra Sverige. Allt från skaldjursbåt ut till Vinga, till femkamp i trädgården och poängpromenad i skogen. Våra återkommande gäster håller sig gärna häromkring, de säger att de har det så bra här, ler Torgny Berntsson avslutningsvis.

Kortfakta:
Övernattning: Ja
Restaurang: Ja
Spa: Ja
Övriga aktiviteter: Ja
Parkeringsmöjligheter: Ja
Trådlöst internet: Ja
Bokning: tel 031-93 60 90
Hemsida: sarohus.se


Senaste skningarna


Warning: require(/cache/senaste_sokningar.html): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8

Fatal error: require(): Failed opening required '/cache/senaste_sokningar.html' (include_path='.:/var/www/konferensbanken.se/include:/var/www/konferensbanken.se:/var/www/html:/var/www/intern.lokalguiden.se') in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8