Sök
konferensbankens logga

Problem med inloggning?   Kontakta supporten   eller ring 031-788 71 00


Hur fungerar konferensbanken?


  1. Beskriv era konferensbehov
  2. Erhåll konferensförslag inom 48 timmar
  3. Boka och konferera

Konferenstips och konferensnyheterAnsök om eget konferenskonto


För konf­erens­anläggning­ar, före­läsare eller trans­port­bolag. Just nu ingår en kostnads­fri offert­förfrågan. Ansök här >>

gratis konferensförslag

Gratis konferensförslag


Låt oss göra jobbet

hitta konferensanläggning

Hitta konferensanläggning


100-tals konferenslokaler

hitta föreläsare

Hitta föreläsare


Sök rätt föreläsare

hitta anläggning

Erbjudanden (0)


Färdiga konferenspaket

Artiklar om konferensbranschen


3

Konferens med glamour

På Grand Hotel Saltsjöbaden är det glamouren, en spännande historia och det rogivande naturnära läget som först och främst kännetecknar anläggningen. Här finns alla möjligheter för en lyckad konferens – vackra lokaler med utsikt över vattnet, bra service, uppskattad mat och ett stort utbud av roliga aktiviteter.

Grand Hotel Saltsjöbaden grundades av K. A. Wallenberg i slutet av 1800-talet. Under en resa till Monte Carlo blev han omåttligt förtjust i Hotel de Paris i Monte Carlo och bestämde sig för att skapa ett likadant hotell i Sverige. När han kom hem började K. A. Wallenberg därför söka efter det mest attraktiva läget för sina drömmars palats. Platsen han till sist valde för sin svenska riviera och det vackra hotellet i fransk stil var Saltsjöbaden, omgivet av havet och skogen. Arkitekten som ritade Grand Hotel Saltsjöbaden var Erik Josephson och när det stod klart 1893 beordrade Kung Oskar II hela svenska flottan att ansluta framför hotellet och med salut deltaga i invigningen. Kungen hade även låtit specialtillverka två värdefulla vaser i porslin och guld med porträtt av honom själv och Drottning Sophia. Dessa finns än i dag att beskåda i lobbyn där de står på var sin sida av den gamla öppna spisen, på samma ställe som de installerades under invigningsceremonin.
Grand Hotel Saltsjöbaden blev ett väldigt populärt resmål och K. A. Wallenberg lät bygga en tågförbindelse från centrala Stockholm fram till hotellets entré, Saltsjöbanan.
I dag ägs hotellet av den internationella hotellkedjan Helnan International Hotels sedan 2004.

salt

Glamour och lugn
Glamour är det som framför allt kännetecknar Grand Hotel Saltsjöbaden, tycker VD Carina Stenestrand.
– Det är ett anrikt, välbevarat och väldigt spännande hotell. Byggnaden i sig är så otroligt vacker liksom naturen runt omkring. Den rogivande stämningen är helt fantastisk. Lägg där till närheten till Stockholm. Åker man bil hit på kvällen tar det en kvart. Med Saltsjöbanan tar det ca 25 minuter från Slussen.

Pampigt med panoramavy
Pampig värre är Frank Sinatrasviten i tre våningar. Ett stort rum längst ner, badrum med bubbelpool på andra våningen med panoramavy och högst upp hittar man sovrummet där man från sängen har en om möjligt ännu bättre utsikt över Baggensfjärden. Detta är förstås det självklara valet när kända eller inflytelserika personer kommer och bor på Grand Hotel Saltsjöbaden.
– Frank Sinatra har själv bott här vid ett flertal tillfällen och han älskade verkligen det här hotellet.
I övrigt har hotellet totalt 137 rum, alla vackert inredda i gammaldags stil. Den stora konferensdelen består av tio konferenslokaler, varav den största rymmer 270 personer.

Tre uppskattade restauranger
Anläggningen har så många som tre restauranger. Franska matsalen, Sea Front på bottenplan med terrass och utsikt över vattnet samt restaurangen Aqua som ligger precis i vattenbrynet.
– Maten är förstås extremt viktig och för den får vi väldigt mycket positiv respons från våra gäster. Våra kockar är jätteduktiga, säger Carina Stenestrand.

2

Skärgårds-SPA med stil och klass
– Uppe på hotellet har vi också magnifika Grand Spa där vi nu gör en nysatsning. Vår ambition är att skapa ett skärgårdsspa med stil och klass. Förutom att vi fräschat till behandlingsrummen och spareceptionen ytterligare har vi startat ett samarbete med en ny spaaktör som kommer utföra behandlingarna hos oss och ta hand om våra gäster.
Spaavdelningen består av sju behandlingsrum, en stor pool, en dam- och en herrbastu, ett steamrum och en jacuzzi.

Båtturer och TV-kändisar
För konfererande företag erbjuds ett stort antal aktiviteter under både sommar- och vintersäsong. Dels i och med alla möjligheter naturen och det vattennära läget medför, som båtturer och andra vattenlekar samt skridskoturer på fjärden och skidåkning i slalombacken runt hörnet. Dels genom samarbeten med ett flertal aktivitetsarrangörer.
– Man kan exempelvis åka båt hit från stan och därmed få en härlig skärgårdstur. Aktiviteter som att åka segway är väldigt poppis nu i och med TV-serien Solsidan. Även att köra Let´s dance tillsammans med Tobias Wallin är det många som väljer, konstaterar Carina Stenestrand avslutningsvis…

Kortfakta:
Övernattning: Ja
Restaurang: Ja
Spa: Ja
Övriga aktiviteter: Ja
Parkeringsmöjligheter: Ja
Trådlöst internet: Ja
Bokning: tel 08-506 17 000
Hemsida: grandsaltsjobaden.se


Senaste skningarna


Warning: require(/cache/senaste_sokningar.html): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8

Fatal error: require(): Failed opening required '/cache/senaste_sokningar.html' (include_path='.:/var/www/konferensbanken.se/include:/var/www/konferensbanken.se:/var/www/html:/var/www/intern.lokalguiden.se') in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8