Sök
konferensbankens logga

Problem med inloggning?   Kontakta supporten   eller ring 031-788 71 00


Hur fungerar konferensbanken?


  1. Beskriv era konferensbehov
  2. Erhåll konferensförslag inom 48 timmar
  3. Boka och konferera

Konferenstips och konferensnyheterAnsök om eget konferenskonto


För konf­erens­anläggning­ar, före­läsare eller trans­port­bolag. Just nu ingår en kostnads­fri offert­förfrågan. Ansök här >>

gratis konferensförslag

Gratis konferensförslag


Låt oss göra jobbet

hitta konferensanläggning

Hitta konferensanläggning


100-tals konferenslokaler

hitta föreläsare

Hitta föreläsare


Sök rätt föreläsare

hitta anläggning

Erbjudanden (0)


Färdiga konferenspaket

Artiklar om konferensbranschen


rå3

Konferens med guldkant

En konferens på Rånäs Slott bjuder på upplevelser för både öga och gom. I det varsamt renoverade slottet ryms även moderna lösningar för lyckade och effektiva, klimatsmarta möten på kunglig nivå.

På Rånäs Slott sitter historien inte bara i väggarna, den finns även i taket. Böjer du nacken och tittar upp ser du nämligen de magnifika takmålningarna som är en del av slottets vackra interiör. Den förmögne Axel Didrik Reuterskiöld byggde nuvarande Rånäs Slott under åren 1833-1844 i senempirisk stil med influenser från italiensk arkitektur och det sparades inte på krutet. Vid uppförandet var Rånäs Slott, med tillhörande grönområden, det mest påkostade bygget i hela Roslagen. 
Sedan 1999 fungerar slottet som en mötesplats för konferensgäster samt som hotell och festlokal. Det var också i slutet av 90-talet som upprustningen av, det då ganska nedgångna, slottet startade. Det är en inte allt för långsökt tanke att Axel Reuterskiöld skulle varit stolt över den omsorgsfulla renoveringen som med varsam hand strävat efter att återställa den ursprungliga charmen som slottet hade under sina tidiga glansdagar och samtidigt förnya ytorna i enlighet med våra krav på modern bekvämlighet.
- Det vi erbjuder är kort och gott moderna konferenser i historiska miljöer, säger VD Bertil Dufvbäck.
Önskar du konferens med övernattning kan du välja mellan att bo på slottet eller i någon av de intilliggande fastigheterna. Alla 50 rum är unika och har inretts i den senempiriska stilen men med moderna bekvämligheter.

rå1

Klimatsmart konferens
Att tänka miljömässigt är en självklarhet på slottet som i år belönats med Svanenmärkningen för sitt klimatsmarta arbete.
- Det finns ett stort och uppriktigt engagemang från oss som jobbar här att tänka miljösmart i så stor utsträckning som möjligt, Svanenmärkningen är naturligtvis en del av detta. I januari fick vi även omdömet Klimatpositiva vilket för oss innebär att vi kompenserar alla våra koldioxidutsläpp med 115 procent, säger Bertil.
Allt fler företag efterfrågar mötesplatser med miljömärkningar som Svanen och på Rånäs Slott erbjuds du klimatpositiva konferenser. Bland annat finns bergvärme installerat och den mängd koldioxid som genereras genom verksamheten kompenseras fullt ut, plus en överkompensation om 15 procent.

rå2

Planera in tid för njutning
Njutningen är en viktig del av vistelsen enligt Bertil.
- Många planerar sina konferenser med väldigt tighta scheman på vad som ska hinnas med, jag tycker det är viktigt att också räkna med tid över till att bara njuta.
På slottet kan besökaren naturligtvis njuta av de vackra omgivningarna men också av maten som serveras. Även här finns miljöomtanken med i planeringen, det ska helst vara närodlat och anpassas till säsongen.
- Det är ju egentligen ganska självklart att använda sig av det som naturen bjuder årstiden, det smakar både bättre och är bättre för miljön, säger Bertil.
En annan njutningsfull syssla på slottet är Sjöbastun som konferensgruppen kan boka och ha helt för sig själva. Varför inte avrunda konferensen med solnedgångens magnifika skådespel över anslutande Skedvikens vatten?

Kortfakta:
Övernattning: Ja
Restaurang: Ja
Spaamöjligheter: Ja
Övriga aktiviteter: Ja
Parkeringsmöjligheter: Ja
Paketerbjudande:Ja
Trådlöst internet: Ja
Adress: Rånäs Slott, 762 96 Rånäs
Hemsida:ranasslott.se
Telefonnummer: 08-22 36 00
E-post: info@ranasslott.se


Senaste skningarna


Warning: require(/cache/senaste_sokningar.html): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8

Fatal error: require(): Failed opening required '/cache/senaste_sokningar.html' (include_path='.:/var/www/konferensbanken.se/include:/var/www/konferensbanken.se:/var/www/html:/var/www/intern.lokalguiden.se') in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8