Sök
konferensbankens logga

Problem med inloggning?   Kontakta supporten   eller ring 031-788 71 00


Hur fungerar konferensbanken?


  1. Beskriv era konferensbehov
  2. Erhåll konferensförslag inom 48 timmar
  3. Boka och konferera

Konferenstips och konferensnyheterAnsök om eget konferenskonto


För konf­erens­anläggning­ar, före­läsare eller trans­port­bolag. Just nu ingår en kostnads­fri offert­förfrågan. Ansök här >>

gratis konferensförslag

Gratis konferensförslag


Låt oss göra jobbet

hitta konferensanläggning

Hitta konferensanläggning


100-tals konferenslokaler

hitta föreläsare

Hitta föreläsare


Sök rätt föreläsare

hitta anläggning

Erbjudanden (0)


Färdiga konferenspaket

Artiklar om konferensbranschen


2

Konferera i en skärgårdsdröm

Redan vid båtarna på Saltholmen får man en speciell känsla. Och inte blir det sämre av att solen strålar från en klarblå himmel som visar Göteborgs södra skärgård från sin bästa sida så här i mars. Vägen ut till öarna går genom is som känns som sorbet och vid bryggan på Styrsö Skäret infinner sig ytterligare lugn och förväntan.

Och det är precis det här som Ola och Ylva Tulldahl vill att deras gäster ska känna när de går i land för att promenera de dryga hundra meterna till Pensionat Styrsö Skäret. Promenaden längs med havet gör att lugnet lägger sig ytterligare och väl framme känns det som att komma hem.
- En del tar t o m av sig sina skor när de kliver in genom dörren just för att det känns så hemtrevligt, skrattar Ola.
Det ljusgula trähuset, som varit pensionat i 11 år, byggdes 1938 som ett sjuksköterskehem. Sanatoriet som låg precis bredvid tog emot lungsjuka som fick komma ut och andas frisk och fuktig luft. I dag är det Pensionat Styrsö Skärets atmosfär med mat och dryck i centrum och omtänksam, proffsig service som gör att besökarna mår gott.
- Vi satsar mycket på att mat och dryck ska bli en upplevelse som man tar med sig hem från sitt besök.

1

Personligt och hemtrevligt
För att kunna satsa fullt ut på maten och ge gästerna lite mer än vad de förväntar sig, håller ett modernt kök just nu på att ta form. Med 20 år i branschen på finkrogar både i Göteborg, Stockholm och Österrike och med sin köksmästare Jerker Albrechtsson, har Ola och Ylva en hel del att referera till. Den fantastiska matsalen är inredd med både omsorg och detaljrikedom och har plats för 80 personer. Här ståtar gammalt porslin och silverbestick förvaras i ett gammalt dokumentskåp. Ledorden är personligt, hemtrevligt och ombonat.
- Vi vill skapa en levande miljö och en speciell känsla där allting hör ihop. När det gäller drycker så satsar vi på små producenter som köper in mer udda märken med känsla och hjärta.
På pensionatet kan man denna tid på året bl a njuta av Fredagslyx-paketet med fyrarättersmiddag och övernattning eller lite enklare mat om man väljer Fredagsmys-paketet. Andra tider på året dukas det upp för julbord, hummersupéer och olika gourmetpaket. Efter mat och dryck kan man sova över i något av de 13 dubbelrummen på våning två eller tre, alla inredda i sin egen personliga stil och med en egen historia att berätta.

Koncentration och fokus
Konferensgästerna hittar hit året om och det är alla typer av företag som väljer att konferera i den genuina skärgårdsmiljön. Här kan man bara tillåta sig att vara.
- De flesta är rejält avslappnade redan när de stiger av båten, konstaterar Ola. Känslan i huset gör att man taggar ner ytterligare när man kommer hit, våra konfererande gäster får ofta väldigt mycket gjort. Det finns inte mycket annat som drar så det blir lätt att koncentrera sig och fokusera.

3

Kajaktur eller promenad
Men visst finns det saker man kan väva in mellan möten, brainstorming, work shops och diskussioner. Kajakpaddling, bad, båtturer, vinprovning, chokladprovning, ostprovning, whiskeyprovning, samtal framför brasan, akvarellmålning med en lokal konstnär, hummerfiske och makrillfiske med någon av öns fiskare, kan planeras in. Eller varför inte bara ta en promenad.
- En tur med egen guide är väldigt vanligt och omtyckt. Ofta pratar man om helt andra saker när man promenerar.
Tre konferenslokaler finns att tillgå, den största med all teknisk utrustning som behövs och plats för upp till 20 personer. I den s k punschverandan med plats för 8 stycken flödar ljuset in och sträcker man bara en aning på huvudet kan man från stolarna se hela tavlan utanför av hav, öar och himmel. I vindslyan finns det plats för 12 stycken och den egna balkongen inbjuder till många bensträckare.

Annorlunda lyx
Den uppslagna gästboken vittnar om att Pensionat Styrsö Skäret lyckas med att ta hand om sina gäster precis på det sätt de vill.
- Vi erbjuder våra gäster en upplevelse där det personliga och lugna i kombination med själ och hjärta får ta stor plats. Det kallar vi för lyx…

Kortfakta:
Övernattning: Ja
Restaurang: Ja
Spa: Nej
Övriga aktiviteter: Ja
Trådlöst internet: Ja
Kontakt: tel 031-97 35 25
Hemsida: pensionatskaret.se


Senaste skningarna


Warning: require(/cache/senaste_sokningar.html): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8

Fatal error: require(): Failed opening required '/cache/senaste_sokningar.html' (include_path='.:/var/www/konferensbanken.se/include:/var/www/konferensbanken.se:/var/www/html:/var/www/intern.lokalguiden.se') in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8