Sök
konferensbankens logga

Problem med inloggning?   Kontakta supporten   eller ring 031-788 71 00


Hur fungerar konferensbanken?


  1. Beskriv era konferensbehov
  2. Erhåll konferensförslag inom 48 timmar
  3. Boka och konferera

Konferenstips och konferensnyheterAnsök om eget konferenskonto


För konf­erens­anläggning­ar, före­läsare eller trans­port­bolag. Just nu ingår en kostnads­fri offert­förfrågan. Ansök här >>

gratis konferensförslag

Gratis konferensförslag


Låt oss göra jobbet

hitta konferensanläggning

Hitta konferensanläggning


100-tals konferenslokaler

hitta föreläsare

Hitta föreläsare


Sök rätt föreläsare

hitta anläggning

Erbjudanden (0)


Färdiga konferenspaket

Artiklar om konferensbranschen


5

Konferera mitt i Stockholm

Klara Konferens ligger ett längre stenkast från centralstationen i Stockholm. Här finns konferensmöjligheter i fem olika rum. Störst är Klarasalen med biosittning möjlig för upp till 90 personer. Anläggningen drivs som ett familjeföretag.

Med några minuters promenadavstånd från centralstationen i Stockholm ligger Klara Konferens. Här finns en hörsal med all tänkbar teknisk utrustning, en skolsal, ett styrelserum samt ett grupprum som kan delas av till två mindre. Hörsalen, Klarasalen, har en fast sittning med 73 stolar, men kan utökas till max 90 platser. Även de mindre lokalerna är flexibla. Grupprummen rymmer åtta till 16 personer, styrelserummet har tolv platser och skolsalen tar 24-36 platser beroende på hur man väljer att möblera.
– Vi anpassar lokalerna så att det blir bra för både kunderna och oss, säger Elinor Sommervall.

3

Tog över driften
Anläggningen drivs som ett familjeföretag tillsammans med Stockholms Städsystem. På 80-talet satt Swedbank i nästan hela huset på Drottninggatan 27-29/Vattugatan 6 och det var då som den stora, påkostade hörsalen byggdes med hörslinga, dukar och högtalarsystem. Swedbank flyttade sedermera ur huset och andra företag flyttade in.
– Vi städade huset med Stockholms Städsystem och min far fick förfrågan av fastighetsägaren att driva konferensanläggningen vidare. Då främst för företagen som satt i huset, säger Eric Unevik.
– 1994-1995 började vi driva verksamheten på allvar med externa kunder, säger Elinor Sommervall.

1

Mat via catering
Anläggningen har ingen restaurang, men däremot en kafédel där man kan erbjuda fika och enklare luncher. Kaféet har dessutom tillstånd att servera alkohol till sina gäster, om så önskas.
– Vi kan ordna enklare luncher via catering, men även lättare förtäring på kvällen. Till exempel bubbel och snittar. Vi har kunder som har haft halvdagskonferens på eftermiddagen och som velat ha smörgås och vin här och sedan bokat middag på någon restaurang i området. Vi ligger så centralt att det finns mycket att välja på runt hörnet, säger Elinor Sommervall och berättar att de gärna hjälper kunderna att boka restaurang i förväg.
Det finns ingen särskild typ av kund hos Klara Konferens. En del är tillresta, andra från stan. Någon kommer en gång och någon har varit återkommande i 16 år. Det är föreningar, politiska partier, regeringskansliet, myndigheter och företag.
– Många kommer hit för att ha utbildningar. Lokalerna passar bra för det ändamålet. Särskilt Klarasalen, säger Eric Unevik och lägger till:
– Föreläsarna tycker om att vara här. Det finns myggor, men det behövs sällan för man hörs bra ändå.

2

Verksamheten utökas
Just nu utökas verksamheten inom Klara Konferens. I anslutning till Stockholms Städsystems egna kontor i Farsta centrum finns en mindre konferenslokal på våning åtta med fin utsikt.
– Det här rummet kommer bara vara tillgängligt kontorstid och servas av oss som jobbar här vilket gör rummet till ett där man får klara sig lite mer själv än i city, något som kan passa många, säger Eric Unevik.
Rummet rymmer upp till tio personer och det finns tillgång till wifi, högtalare och projektor.

Familjär service
Som litet företag kan man vara flexibla när det gäller öppettider och anläggningen i city går att boka dagtid som kvällstid och helger. Man kan hyra hela anläggningen eller bara något av rummen.
– Vi kan ta emot flera kunder samtidigt, men vill man vara ensam får man hyra hela anläggningen, säger Elinor Sommervall.
Elinor Sommervall sköter, tillsammans med Monica Unevik, allt ifrån bokningar till att ta emot grupperna och servar på plats. De har många års erfarenhet och kan företaget utan och innan.
– Servicen är familjenära. Vi är här för att vi vill vara det och för att vi tycker att det är roligt. Vi har personal som driver detta framåt och som bryr sig om anläggningen och kunderna. Det är Elinor och Monica som tar emot bokningarna och det är de som tar emot kunderna. Det är vår styrka, säger Eric Unevik.

Kortfakta
Antal konferensrum: 4-5
Max antal gäster: 127
Restaurang: Kafé och möjlighet att catera mat
Parkeringsmöjligheter: Parkeringshuset under Gallerian, infart Klara Östra kyrkogata 4
Trådlöst internet: Ja
Bokning: 08-411 79 03
Hemsida: klarakonferens.se


Senaste skningarna


Warning: require(/cache/senaste_sokningar.html): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8

Fatal error: require(): Failed opening required '/cache/senaste_sokningar.html' (include_path='.:/var/www/konferensbanken.se/include:/var/www/konferensbanken.se:/var/www/html:/var/www/intern.lokalguiden.se') in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8