Sök
konferensbankens logga

Problem med inloggning?   Kontakta supporten   eller ring 031-788 71 00


Hur fungerar konferensbanken?


  1. Beskriv era konferensbehov
  2. Erhåll konferensförslag inom 48 timmar
  3. Boka och konferera

Konferenstips och konferensnyheterAnsök om eget konferenskonto


För konf­erens­anläggning­ar, före­läsare eller trans­port­bolag. Just nu ingår en kostnads­fri offert­förfrågan. Ansök här >>

gratis konferensförslag

Gratis konferensförslag


Låt oss göra jobbet

hitta konferensanläggning

Hitta konferensanläggning


100-tals konferenslokaler

hitta föreläsare

Hitta föreläsare


Sök rätt föreläsare

hitta anläggning

Erbjudanden (0)


Färdiga konferenspaket

Artiklar om konferensbranschen


2

Lugn idyll på Tumba bruksmuseum

Vid Tumba Bruksmuseum konfererar man i en lugn och harmonisk lantlig miljö med bra förutsättningar för effektivt fokus på mötet. På bruket har allt svenskt sedelpapper tillverkats genom alla tider och gör så även idag. Som en trevlig och avkopplande aktivitet finns möjlighet att prova på sedelpapperstillverkning för hand.

Tumba Bruksmuseum består av fyra byggnader med moderna utställningar som visar hur man har levt och arbetat på Tumba Bruk med sedelpapperstillverkningen. Husen ligger mitt på bruket i en högst idyllisk och pittoresk miljö med en stor grön park och en liten å, som från början är anledningen till att bruket placerats just här.
– När man kommer in på bruket råder ett harmoniskt lugn som gör att man kan fokusera bättre på det möte man ska genomföra. På grund av den effektiviseringen är det många konferensgäster som väljer att komma tillbaka, säger Elin Ekeroth, platsansvarig på Tumba Bruksmuseum. Miljön skiljer sig mycket från en traditionell konferensanläggning, för här konfererar man mitt i en utställning som ger ett mervärde. Det medför en lugn och skön atmosfär i rummet.

1

Härligt miljöombyte
Kommer man från Stockholm är det enklast att ta pendeltåget till Tumba Bruksmuseum, det tar 25 minuter från Stockholm central. Sista biten till bruket kan man välja att promenera, alternativt ta bussen en hållplats. Med bil kör man E4/E20 raka vägen söderut ca två mil.
– Det är ett bra sätt att komma ut på dagkonferens och känna att man är ganska långt bort från innerstaden, samtidigt som det inte tar så lång tid att ta sig hit. Man får verkligen ett miljöombyte.

Brukets historia
Det svenska sedelpappret tillverkade man för hand på Tumba Bruk från 1755 till 1945. Svenskt sedelpapper har aldrig tillverkats någon annanstans i Sverige. Före 1755 köpte Sverige sitt sedelpapper från Holland, men efter att man börjat upptäcka falska sedlar gjorda av äkta sedelpapper kom man fram till att ett eget pappersbruk behövdes för att säkerställa att sedelpappret inte kom i fel händer och bygget av Tumba Bruk inleddes. Än idag tillverkas alla svenska sedlar här på Tumba Bruk. Även en hel del utländska.
Populärt att göra eget papper
En populär konferens- och teamaktivitet är att prova på det gamla hantverket att göra sedelpapper för hand.
– De flesta sitter ju dagarna i ända vid skrivbordet och datorn. Därför blir det en skön upplevelse att stå framför en balja med pappersmassa och faktiskt jobba med händerna. Vatten är dessutom rogivande i sig. Det här är någonting som de flesta inte har gjort tidigare, därför fungerar det väldigt bra som aktivitet för att binda samman en grupp. Här finns ingen prestige och det spelar ingen roll vem som är chef, om man har jobbat jättelänge inom företaget eller om man är helt ny. Dessutom fungerar det väldigt bra som snackis under exempelvis mingel eller middag, konstaterar Elin Ekeroth.

3

Konferera i utställningsmiljö
Tumba Bruksmuseum riktar sig framför-allt till lite mindre konferenssällskap. I Oxhuset hittar man tre konferensrum som vardera rymmer uppåt 55 personer, men man får ut mest av lokalen om man är runt 30 personer.
– Då sitter man mitt i våra utställningar, antingen i det rum där vi kontinuerligt byter utställning eller i den utställning som handlar om svenska sedelhistorien och riksbankens historia. Där visas bland annat världens första banksedel i en av montrarna.
I samma hus finns även ett mindre sammanträdesrum som också fungerar som museets bibliotek.
– Det är ett rum som är inrett i mycket läder och gedigna material. Det följer stilen i det övriga museet men passar väldigt bra för sällskap som är färre än tolv personer och som vill ha ett möte i en lyxigare miljö.

Visningar och picknick
Givetvis kan man välja till en visning i någon av utställningarna eller gå en guidad brukspromenad.
– Det är ändå ett ganska stort bruk som är både väldigt promenad- och picknickvänligt. Under sommarhalvåret erbjuder vi en komplett picknickkorg som alternativ till konferenslunch. Vi har också en boulebana, kubbspel och darttavla för utomhusaktivitet, berättar Elin Ekeroth.

Husman med touch av medelhavet
På Tumba Bruksmuseum finns ett kafé som erbjuder hembakade kakor, och i restaurangen serveras förbeställd lunch och middag.
– Vi har en köksträdgård där vi skördar rabarber, vinbär, krusbär, örter, sparris och mycket mer. Och det syns så klart i både bakverk och matlagning. Vår kock Fredrik Åkerlind tycker även att det är trevligt att laga husmanskost men med en touch av t ex Asien eller Medelhavet.
Varför välja Tumba Bruksmuseum?
– Om man är ett mindre sällskap som vill komma bort från stan till en lugn och harmonisk miljö där man verkligen blir omhändertagen och får möjlighet att fokusera effektivt på sitt möte, med god mat och trevlig service – ja, då ska man komma hit till Tumba Bruksmuseum, avslutar Elin Ekeroth.

Kortfakta:
Övernattning: Nej
Restaurang: Ja
Spa: Nej
Övriga aktiviteter: Ja
Parkeringsmöjligheter: Ja
Trådlöst internet: Ja
Kontakt: 08-519 553 46
Hemsida: tumbabruksmuseum.se


Senaste skningarna


Warning: require(/cache/senaste_sokningar.html): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8

Fatal error: require(): Failed opening required '/cache/senaste_sokningar.html' (include_path='.:/var/www/konferensbanken.se/include:/var/www/konferensbanken.se:/var/www/html:/var/www/intern.lokalguiden.se') in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8