Sök
konferensbankens logga

Problem med inloggning?   Kontakta supporten   eller ring 031-788 71 00


Hur fungerar konferensbanken?


  1. Beskriv era konferensbehov
  2. Erhåll konferensförslag inom 48 timmar
  3. Boka och konferera

Konferenstips och konferensnyheterAnsök om eget konferenskonto


För konf­erens­anläggning­ar, före­läsare eller trans­port­bolag. Just nu ingår en kostnads­fri offert­förfrågan. Ansök här >>

gratis konferensförslag

Gratis konferensförslag


Låt oss göra jobbet

hitta konferensanläggning

Hitta konferensanläggning


100-tals konferenslokaler

hitta föreläsare

Hitta föreläsare


Sök rätt föreläsare

hitta anläggning

Erbjudanden (0)


Färdiga konferenspaket

Artiklar om konferensbranschen


2

Margretetorp ett klassisk gästgiveri

Strax utanför Båstad ligger Sveriges äldsta gästgivaregård. Margretetorp Gästgivaregård, som legat i byn ända sedan 1287, erbjuder i dag 58 rum och 13 konferenslokaler i vacker korsvirkesmiljö, inbäddat i 80 000 kvm lugn grönska. Än i dag står maten i fokus och här håller man de skånska mattraditionerna vid liv, året om.

Tidigare bestod verksamheten endast av gästgiveri och festvåning, men 1992 start-ade man även en större hotellverksamhet med 58 rum.
Året innan, 1991, började man även satsa på konferens. Hus byggdes ihop, den gamla ladugården förvandlades och i dag kan Margretetorp erbjuda 13 lokaler med en kapacitet från 8-300 personer. I den största lokalen kan man ta emot 260 sittande gäster för middag. Här ger ryggåstaket sex meter extra luft och genom den glasade väggen kan man följa bäcken utanför.

1

Skånska mattraditioner
Anläggningen utvecklas hela tiden, för att kunna stå sig i konkurrensen, som hotellchef Anders Vollmer uttrycker det. För tre år sedan byggdes exempelvis ett nytt kök. Mitt i anläggningen, som ett pulserande hjärta, ligger det där, fritt för alla gäster att titta på kockarnas konst. Samtidigt byggdes även bufféavdelningen om, något som också gett mervärde.
- Vi säljer mycket bufféer, vi är de enda i Sverige som kör smörgåsbord varje dag.
Något som är mycket uppskattat, bedyrar Anders Vollmer. Inte minst för konferensgästerna. Om våra gäster har grupparbeten kan en grupp komma kl 12 och en kl 13, på det viset behöver de inte vänta på varandra.
Förutom uppskattade bufféer och smörgåsbord försöker Margretetorp hålla de skånska mattraditionerna i gång. Det handlar mycket om att anpassa sig efter säsong. Här serveras exempelvis mycket vilt på hösten och givetvis anordnas det även gåsamiddagar.
- Vi är stora på gås, vi serverar ungefär 1 800 portioner gås på tre veckor. Givetvis med svartsoppa till, något som över hälften faktiskt äter, ler Anders Vollmer.

3

Från orkester till simulator
Ryktet om Margretetorps fantastiska mat når långt och konferensgästerna kommer från olika håll. Läget vid Sveriges största motorväg, där Halland möter Skåne, hjälper gott och det är bara fem km till närmsta flygplats med plan från Stockholm som landar varje dag. Och många danskar kör hit på en timme.
Trots att maten i sig är en upplevelse på Sveriges äldsta gästgivaregård behövs det ibland andra aktiviteter att bryta av konferensen och grupparbetena med. Många gäster vill att aktiviteterna sker på plats och då finns det en hel del annorlunda val.
Vi samarbetar bl a med Conferanza som kan dela ut s k Kreativa uppdrag som ska lösas i lag. Vi har även något som heter Samspel då en av våra samarbetspartners kommer hit med 20 blåsinstrument. I tre timmar sitter man samlade och försöker göra en orkester av gänget. Det är väldigt uppskattat! Första timmen låter det fruktansvärt men sedan blir det faktiskt riktiga toner av det, skrattar Anders Vollmer. Givetvis kan vi också erbjuda både vinprovningar och chokladprovningar, och även en vingårdspresentation där vi presenterar våra vingårdar i Ungern.
Om man kan tänka sig att åka en bit finns det både chans att leka Fångarna på fortet fast i gårdsmiljö, i Gårdskampen, och man kan även boka Flyg & Far där man får prova att flyga JAS eller Gripen i en simulator ute på gamla flygfältet. Alla paket bokas givetvis via Margretetorp.

3

Viktigt med mjuka varor
Näst på tur är en ombyggnad av den gamla slottsliknande tegelvillan där både en bodega och cateringverksamhet ska få plats. Egna oljor och balsamicor ska säljas i en butik på plats, tillsammans med egna kryddor och knäckebröd.
Att servera både god mat, god standard på rummen och god service är A och O för Anders Vollmer med personal och tillsammans med lugn och ro är det ett framgångskoncept.
- Just servicen är väldigt viktig för oss och där betyder vår personal mycket. Många har varit länge hos oss och känner för anläggningen. Man kan ha ett hur flott hotell som helst, men blir du inte trevligt bemött så kommer du inte tillbaka. De mjuka varorna är viktiga!

Kortfakta:
Övernattning: Ja
Restaurang: Ja
Spa: Nej
Övriga aktiviteter: Ja
Parkeringsmöjligheter: Ja
Trådlöst internet: Ja
Kontakt: 0431-45 44 50
Hemsida: margretetorp.se


Senaste skningarna


Warning: require(/cache/senaste_sokningar.html): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8

Fatal error: require(): Failed opening required '/cache/senaste_sokningar.html' (include_path='.:/var/www/konferensbanken.se/include:/var/www/konferensbanken.se:/var/www/html:/var/www/intern.lokalguiden.se') in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8