Sök
konferensbankens logga

Problem med inloggning?   Kontakta supporten   eller ring 031-788 71 00


Hur fungerar konferensbanken?


  1. Beskriv era konferensbehov
  2. Erhåll konferensförslag inom 48 timmar
  3. Boka och konferera

Konferenstips och konferensnyheterAnsök om eget konferenskonto


För konf­erens­anläggning­ar, före­läsare eller trans­port­bolag. Just nu ingår en kostnads­fri offert­förfrågan. Ansök här >>

gratis konferensförslag

Gratis konferensförslag


Låt oss göra jobbet

hitta konferensanläggning

Hitta konferensanläggning


100-tals konferenslokaler

hitta föreläsare

Hitta föreläsare


Sök rätt föreläsare

hitta anläggning

Erbjudanden (0)


Färdiga konferenspaket

Artiklar om konferensbranschen


sl3

Mötesplats i slottsmiljö

På Kronovalls Vinslott står njutningen i fokus. Det vackra slottet ramas in av bokskogen och den karaktäristiska vallgraven. Målet är att locka både gom och öga med avslappnande miljöer och vällagad mat med lokal anknytning.

Det är svårt att inte förföras av Kronovalls Vinslott. Slottet som ursprungligen är från 1760-talet tornar upp likt ett svenskt Taj Mahal i den skånska bokskogen. Slottet byggdes om under 1890-talet och fick då den nuvarande exteriören i fransk barockstil.

De nya ritningarna är signerade Isak Gustaf Clason, samma man som står bakom utseendet på Nordiska Museet i Stockholm. Genom åren har slottet tillhört olika släkter, bland annat Greve Gustav Sparre och Greve Axel Hamilton. Kronovalls slott arrenderades 1996 av Åkesson & Söner Vin AB som renoverat och omvandlat slottet till ett vinslott.

sl1

Närodlade delikatesser
Sedan 1998 hittar man den högklassiga restaurangen Petri Pumpa på slottet. Petri Pumpa är nära sammanlänkat med den välmeriterade krögaren Thomas Drejin vars matfilosofi belyser vikten av fina råvaror. 1994 tilldelades Drejin Gastronomiska akademiens guldmedalj ”för utomordentliga insatser för svensk matkultur”. Och det är inte för inte som det vattnas i munnen när Johan Axelsson, som arbetar på slottet, berättar att de under eftermiddagen har provsmakning på en ny meny som med bland annat svensk hummer. Det är med stor entusiasm i rösten som Johan berättar om slottet och vilka möjligheter som finns där.
- Sammanlagt har vi 23 rum, som är fördelade på tre byggnader; slottet, Vita villan och Röda stugan. I slottet får du naturligtvis uppleva den äkta slottskänslan, de övriga byggnaderna är varsamt renoverade och håller stilmässig likhet med slottet, men det är klart att du får ju inte riktigt samma känsla som i slottet. Vi bygger just nu om i Vita villan så att alla rummen får egen dusch. På grund av att slottet är kulturminnesmärkt så finns inte möjligheten att göra samma sak där, men det bidrar ju på ett sätt också till den genuina känslan. Vi vill inte modernisera för mycket utan hålla slottet så intakt som möjligt.

Champagneprovning
På Kronovall finns också ett alldeles eget spöke. Johan berättar för mig att skogsvaktmästarens stuga ligger på andra sidan av slottets vallgrav. Det sägs att det för länge sedan var en grevinna som hade ett vänsterprassel i stugan. En mörk vinternatt när hon skulle bege sig hem till slottet brast den sköra isen på vallgraven och hon drunknade i det kalla vattnet. Efter det sägs det att hon synts i slottets omgivningar. I somras var det tre olika gäster som, oberoende av varandra såg henne. Men om vi lämnar spökhistorierna och återvänder till den vällagade maten och vinet, som är två av Kronovalls Vinslotts signum.

sl2

- Thomas har alltid haft fokus på den lokala och närodlade maten, han var definitivt en pionjär inom ett område som nu blir allt populärare. Maten kan sammanfattas som rustik och samtidigt elegant. Vi köper kött som kommer från området och tar hand om hanteringen av det själva här på slottet, vi försöker alltid tänka på säsong och lokala råvaror när vi planerar våra menyer. Konferensdeltagare och besökare på slottet kan delta i vin- eller champagneprovning vid Åkessons vinhus. Besökarna får följa med till slottets gamla iskällare, gömd i skogen under marken, som numera fungerar som vinkällare. Naturligtvis blir det provsmakning och matnyttiga dryckestips. Johan berättar att de är mycket lyhörda inför besökarnas önskemål, oavsett om det rör sig om bröllop eller kick off på jobbet, går det mesta att fixa. Men en sak som Johan understryker är att det inte görs skillnad på gäst och gäst.
- Hos oss finns inga konferensmenyer som många har, vi bjuder alla gäster på samma vällagade mat och genomtänka meny, det ska vara lika för alla.

Kortfakta:
Övernattning: Ja
Restaurang: Ja
Spaanläggning: Nej
Parkeringsmöjligheter: Ja
Paketerbjudande: Ja
Trådlöst internet: Ja
Adress: Kronovalls Vinslott, 273 95 Tomelilla
Hemsida: kronvall.se
Telefonnummer: 0417-197 10


Senaste skningarna


Warning: require(/cache/senaste_sokningar.html): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8

Fatal error: require(): Failed opening required '/cache/senaste_sokningar.html' (include_path='.:/var/www/konferensbanken.se/include:/var/www/konferensbanken.se:/var/www/html:/var/www/intern.lokalguiden.se') in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8