Sök
konferensbankens logga

Problem med inloggning?   Kontakta supporten   eller ring 031-788 71 00


Hur fungerar konferensbanken?


  1. Beskriv era konferensbehov
  2. Erhåll konferensförslag inom 48 timmar
  3. Boka och konferera

Konferenstips och konferensnyheterAnsök om eget konferenskonto


För konf­erens­anläggning­ar, före­läsare eller trans­port­bolag. Just nu ingår en kostnads­fri offert­förfrågan. Ansök här >>

gratis konferensförslag

Gratis konferensförslag


Låt oss göra jobbet

hitta konferensanläggning

Hitta konferensanläggning


100-tals konferenslokaler

hitta föreläsare

Hitta föreläsare


Sök rätt föreläsare

hitta anläggning

Erbjudanden (0)


Färdiga konferenspaket

Artiklar om konferensbranschen


nalen2

Nalen – en modern klassiker

I hjärtat av Stockholm, på Regeringsgatan 74, ligger det vackra, vita stenhuset uppfört 1888 som rymmer nöjes- och mötesplatsen Nalen. Namnet Nalen kommer ursprungligen från Danssalongen National, som sedan helt enkelt förkortades till Nalen. Under 1930- och 60-talet var nöjesprofilen Gustav ”Topsy” Lindblom VD på Nalen. Under hans ledning blev det stans hippaste uteställe, där den nya musiken huserade. Det gick många rykten om Nalen under den här tiden, vissa föräldrar förbjöd sina ungdomar att besöka det på grund av den ”farliga” musiken som spelades och att ungdomarna där dansade tätt intill varandra. Sanningen är väl att idag skulle dåtidens Nalen förmodligen uppfattas som ett synnerligen lugnt uteställe, där serverades till exempel ingen alkohol. Dagens svenska jazzmusiker har mycket att tacka Nalen för, det var nämligen där som många stora amerikanska jazzmusiker spelade och sedan inspirerade flera stora svenska musiker. Det var också på Nalen som 60-talets stora popartister spelade.

nalen2
Genuina miljöer

1967 flyttade LP-stiftelsen, som drevs av Svenska pingströrelsen, in i Nalen och 1997, när LP-stiftelsen gick i konkurs, blev det återigen ett musikhus när SAMI (Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation) tog över lokalerna. Idag är Nalen mer genuint än på länge då många ytor återställts till sitt ursprungliga skick efter flertalet renoveringar och ombyggnader som skett under 60- och 70-talet. Vid sidan av musiken är Nalen också en mötesplats för arbetsmöten, fester och restaurangbesök.

Moderna möjligheter
Pernilla Abrahamsson är Nalens VD som berättar mer om konferensmöjligheterna.
- Lokalerna är anrika och vackra med moderna tekniska lösningar. Vi kan ta emot upp till 400 konferensdeltagare i Stora Salen men vi har också mindre mötesrum, som Trocadero, som rymmer 14 personer och rum som rymmer 100-150 deltagare, så det finns många olika lösningar beroende på vad man letar efter. Vi säljer inga standardlösningar utan hjälper gärna till att arrangera enligt önskemål då varje bokning ju är unik. Här finns alla möjligheter, från det lilla mötet till stora kundevent, företags kick-offer eller utbildningar. Till oss kommer allt från reklambyråer till personer som jobbar inom offentlig sektor. Vi har ingen specifik målgrupp, mycket beroende på att vi har så olika typer av lokaler. Projektorer, trådlöst internet och annan teknisk utrustning finns i samtliga lokaler. Vi har även ett eget kök i huset och vi får ofta beröm av konferensgästerna för den vällagade maten. En konferens på dagtid kan lämpligen kombineras med middag eller fest på kvällen. Den palatsliknande miljön skänker en oslagbar glans och kulturkänsla åt evenemangen, samtidigt som prisbilden ligger på en human nivå.

nalen3
Centralt läge

Nalen har även två kvarterskrogar i huset, Nalen Restaurang och Nalen Bar. Det finns inga angivna parkeringsplatser i direkt anslutning till huset men med tanke på läget, mitt i centrala Stockholm, är det inga problem att ta sig dit med kollektivtrafiken. Vill du ändå ta bilen finns det flera parkeringshus att välja mellan i närheten. På frågan varför man ska välja just Nalen till sin nästa konferens kommer svaret från Pernilla snabbt.
-Vi har vackra, stora lokaler med speciell atmosfär som ligger mitt i city. Det är inga standardkonferenslokaler med fast möblering utan här finns alla möjligheter att skräddarsy sitt evenemang.

Kortfakta:
Övernattning: Nej, men flertalet hotell i närheten.
Restaurang: Ja
Spaanläggning: Nej
Parkeringsmöjligheter: Parkeringshus i närheten
Paketerbjudande:Nej
Trådlöst internet: Ja
Adress: Regeringsgatan 74, Stockholm
Hemsida: nalen.com
Telefonnummer: 08-505 292 35


Senaste skningarna


Warning: require(/cache/senaste_sokningar.html): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8

Fatal error: require(): Failed opening required '/cache/senaste_sokningar.html' (include_path='.:/var/www/konferensbanken.se/include:/var/www/konferensbanken.se:/var/www/html:/var/www/intern.lokalguiden.se') in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8