Sök
konferensbankens logga

Problem med inloggning?   Kontakta supporten   eller ring 031-788 71 00


Hur fungerar konferensbanken?


  1. Beskriv era konferensbehov
  2. Erhåll konferensförslag inom 48 timmar
  3. Boka och konferera

Konferenstips och konferensnyheterAnsök om eget konferenskonto


För konf­erens­anläggning­ar, före­läsare eller trans­port­bolag. Just nu ingår en kostnads­fri offert­förfrågan. Ansök här >>

gratis konferensförslag

Gratis konferensförslag


Låt oss göra jobbet

hitta konferensanläggning

Hitta konferensanläggning


100-tals konferenslokaler

hitta föreläsare

Hitta föreläsare


Sök rätt föreläsare

hitta anläggning

Erbjudanden (0)


Färdiga konferenspaket

Artiklar om konferensbranschen


2

Perfekt kombination på Bohus-Malmön

På Bohus-Malmön har du 45 hektar idyll till förfogande när du ska samla företaget eller arbetsgruppen för konferens. Färjan på sju minuter tar dig hit och mitt på ön, med närhet till allt vad gästvänliga Bohus-Malmön har att erbjuda, ligger pensionatet som drivs av Patrik Larsson och Gunilla Jakobsson. Att året om få gästerna att känna sig hemma står i fokus och det bästa kvittot på att paret lyckas är de många gäster som kommer tillbaka, igen och igen.

Ön i Sotenäs kommun, strax utanför Smögen/Kungshamn, har varit platsen för Sveriges första granitstenhuggeri och har en historia att berätta. Även pensionatets väggar hade kunnat berätta ett och annat. 1935 stod skolhuset klart och med Sveriges första matbespisning bedrevs här sedan undervisning under 30 år. Pensionat Bohus-Malmön har under många år även blivit känt som kursgård och sina populära konfirmationsläger.

3

Plats för många
Patrik och Gunilla tog över pensionatet 2006 och har sedan dess bl a byggt nio separata stugor.
- Vi kan nu erbjuda ännu bättre boende och kan även ta emot lite större grupper, menar Patrik.
Den stora konferenssalen på pensionatet tar upp till 120 personer i biosittning och cirka 80 personer i skolsittning. Här finns också en mindre lokal för 40 personer i biosittning.
- Sedan finns det även sällskapsrum som vi kan göra om till konferensrum, berättar Patrik. Och blir det grupparbete väljer gästerna ofta att sitta i någon av våra soffgrupper eller så använder de sina stugor. Behöver vi kunna erbjuda ännu mer plats angränsar öns Folkets hus till vår tomt och där finns en stor sal som kan ta upp till 140 personer.
Pensionatet kan förutom de nybyggda stugorna erbjuda 27 rum i huvudbyggnaden och 17 rum i det lite enklare, men nyrenoverade annexet. Totalt, inklusive stugorna, finns 70 enkelrum och eftersom pensionat Bohus-Malmön kan erbjuda boende i olika prisklasser kan konferensen också bli prisvärd.
- Vi har givetvis helhetspaket att erbjuda, men hos oss kan man även boka in sig på ett något enklare sätt. Vissa smågrupper bokar exempelvis bara en stuga och så kör de konferensen där och äter sedan hos oss inne på pensionatet. Eller delar de upp sig i matlag och lagat egen mat i stugorna, som en aktivitet, berättar Gunilla.
Om vädret tillåter kan man även grilla utomhus på den stora, öppna gårdsplanen.

4

Mat i alla former
- Men vi tar givetvis mer än gärna hand om maten, menar Patrik. Vi satsar mer och mer på att ge våra gäster en matupplevelse, både via bufféer, där vi gärna rekommenderar skaldjursbuffén, och vanlig tallriksservering. Till hösten ska vi även duka upp för hummersupéer där gästerna kan äta egenfiskad hummer.
I matsalen kan upp till 90 personer njuta av kockens färdigheter och på verandan en trappa upp får 60 personer plats. Dessutom kan man duka för festsällskap på upp till 120 personer i Stora Salen.
- Vi vill att folk ska ha trivts och ätit gott när de lämnar oss, att de upplevt hög service och att de känner att det blivit sedda, förklarar Patrik. Och vi är bra på det!
upptäcka ön
Något som Patrik och Gunilla även vill att gästerna ska få med sig är en känsla för ön.
- Vi vill gärna att folk ska upptäcka ön och vad som finns här, menar Gunilla. Vi tipsar gärna och hjälper till på olika sätt. Samarbetet mellan näringsidkarna på ön är jättebra och vi vill alla att våra gäster ska trivas.
Bohus-Malmön är en ö där alla sidor har sin speciella karaktär, ena sidan erbjuder jättefina stränder, ovanliga för Bohuslän, och andra sidan ståtar med fantastiska släta klippor. Från pensionatet har man en kort promenad ner till marinan med sina två restauranger.

1

Perfekt kombination
- Men uppe hos oss finner man lugnet, menar Patrik, här konfererar man mitt i naturen. Många grupper behöver inte ha en massa aktiviteter på schemat. Man jobbar i stället effektivt och sedan nöjer man sig oftast med en promenad längs den fina vandringsleden, med eller utan guide, eller kanske en båttur. Men vill man att det ska hända lite mer finns det även möjligheter att anordna fisketurer, kajakpaddling eller boka minigolfbanan på ön där det även finns femkampsmöjligheter. Här finns också en stor fotbollsplan som kan bli arena för många aktiviteter. För mindre grupper på max 15 personer är det även populärt att hyra bastun nere vid havet.
Men för de flesta är just miljöombytet det viktigaste och hav, natur tillsammans med effektivt arbete är för många den perfekta kombinationen. Och på Bohus-Malmön får man precis det.

Kortfakta:
Övernattning: Ja
Restaurang: Ja
Spa: Nej
Övriga aktiviteter: Ja
Parkeringsmöjligheter: Ja
Trådlöst internet: Ja
Kontakt: Patrik Larsson, 0523-352 10
Hemsida: bohus-malmon.se


Senaste skningarna


Warning: require(/cache/senaste_sokningar.html): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8

Fatal error: require(): Failed opening required '/cache/senaste_sokningar.html' (include_path='.:/var/www/konferensbanken.se/include:/var/www/konferensbanken.se:/var/www/html:/var/www/intern.lokalguiden.se') in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8