Sök
konferensbankens logga

Problem med inloggning?   Kontakta supporten   eller ring 031-788 71 00


Hur fungerar konferensbanken?


  1. Beskriv era konferensbehov
  2. Erhåll konferensförslag inom 48 timmar
  3. Boka och konferera

Konferenstips och konferensnyheterAnsök om eget konferenskonto


För konf­erens­anläggning­ar, före­läsare eller trans­port­bolag. Just nu ingår en kostnads­fri offert­förfrågan. Ansök här >>

gratis konferensförslag

Gratis konferensförslag


Låt oss göra jobbet

hitta konferensanläggning

Hitta konferensanläggning


100-tals konferenslokaler

hitta föreläsare

Hitta föreläsare


Sök rätt föreläsare

hitta anläggning

Erbjudanden (0)


Färdiga konferenspaket

Artiklar om konferensbranschen


2

Tyringe kurhotell – mitt i Skåne

Mitt i Skåne, strax utanför Hässleholm, ligger Tyringe Kurhotell. Hit åkte på 1930-40-talet både kungligheter och celebriteter för att vila upp sig. I dag erbjuder det klassiska Kurhotellet alla möjligheter för en lyckad konferens.

Kurhotellet är en klassisk anläggning från 1905, byggd som en vattenkuranstalt, dit folk kom för diverse behandlingar och bad. Här vilade societen upp sig på 1930- och 40-talet, i skepnad av både kungafamilj och filmstjärnor. Hela 169 sviter fanns när åren var som allra gyllene.
I dag fungerar Tyringe Kurhotell som en ren konferensanläggning med privatpersoner som gästar på helgerna bl a för bröllop och weekend- eller golfpaket. De nuvarande ägarna har varsamt renoverat den gula byggnaden för att kunna behålla känslan och stilen från förr och all historia som finns i väggarna.

1

Mjuka värden
- Vi lever en god tillvaro, konstaterar hotellchef Dan Åstedth. En av våra största fördelar är tillgängligheten och vi har många återkommande gäster.
Men att gästerna känner sig extra välkomna och sedda är det viktigaste för Dan Åstedth med personal.
- Ska du bli bra i den här branschen måste du sticka ut och det enklaste att konkurrera med är de mjuka värdena. Vi håller en hög servicegrad och vill att våra gäster ska få känslan av att de gästar en liten, personlig anläggning. Vi låter dem inte försvinna i mängden utan etablerar gärna en god, avslappnad kontakt. Jag brukar säga att den dagen de sätter skorna innanför dörren är vi färdiga, då känner de sig hemma hos oss på riktigt. Att så många kommer tillbaka är det bästa kvittot på att vi gör rätt och att folk trivs. Vår duktiga personal har förmågan att få gästerna att känna sig unika.

3

Lättillgängligt
Men förutom de mjuka värdena är alltså konferensanläggningens tillgänglighet ett stort plus. Läget mitt i Skåne innebär bra bussförbindelser, att tåget stannar 300 meter bort och att ni enkelt når destinationen med bil varifrån i Skåne ni än kommer från. Ett annat plus är fri parkering när ni väl är framme. Läget innebär även att ni når lugnet och stillheten, med skogen och fina motionsspår som närmaste granne. Dessutom når den golfsugne hela 12 golfbanor inom en radie på fyra mil.

Många kan njuta
I dag finns det 34 rum och sammanlagt 70 bäddar på Kurhotellet. Med sina 15 fullutrustade konferensrum och möteslokaler kan man ta emot allt från det minsta sällskapet upp till 250 gäster. Även den totala restaurangkapaciteten är för ca 250 personer samtidigt. En större matsal för 120 personer och tre mindre matsalar som rymmer upp till 60 personer vardera ger goda möjligheter att ordna en sluten middag. Och maten är viktig.
- Vi serverar klassisk, mycket välrenommerad mat. Vår köksmästare, Per Lindgren har bl a jobbat i Blå hallen i Stockholm.

Något för alla
Förutom mat som är välkänd i trakten finns det även en mängd olika aktiviteter att välja mellan på konferensmenyn. Förutom golf kan ni få prova bowling, tennis, boule, lerduveskytte, vattenskidåkning, bad, vin- eller ölprovning? Och det är bara ett axplock… Som konferensgäster kan ni också få prova på att flyga flygplan och styra ett plan själv eller så kan ni välja en något lugnare aktivitet som musikquiz eller lösa mordgåtor inne på hotellet. Vill ni njuta av naturen finns Snapphanekampen, en grupplekstävling som arrangeras i skogen runt Kurhotellet där olika grupper utför olika tävlingsmoment. Alla kan vara med och slutfasen blir alltid härligt kaotisk.
- Vi kan erbjuda de flesta aktiviteter, det finns något för alla, lovar Dan Åstedth. Det handlar om vad som passar gruppen bäst.
Enligt den gamla traditionen erbjuder Kurhotellet fortfarande behandlingar och en konferens kan även bestå av ett besök i Fridens Källare där ni bl a kan få ansiktsbehandling, olika typer av massage, healing eller varför inte en chokladinpackning? På Tyringe Kurhotell kan man fortfarande njuta som kungligheter.

Kortfakta
Övernattning: Ja
Restaurang: Ja
Spa: Diverse behandlingar
Övriga aktiviteter: Ja
Parkeringsmöjligheter: Ja
Trådlöst internet: Ja
Bokning: 0451-577 70
Hemsida: tyringekurhotell.com


Senaste skningarna


Warning: require(/cache/senaste_sokningar.html): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8

Fatal error: require(): Failed opening required '/cache/senaste_sokningar.html' (include_path='.:/var/www/konferensbanken.se/include:/var/www/konferensbanken.se:/var/www/html:/var/www/intern.lokalguiden.se') in /var/www/intern.lokalguiden.se/modules/footer.php on line 8