Sök
konferensbankens logga

Problem med inloggning?   Kontakta supporten   eller ring 031-788 71 00


Hur fungerar konferensbanken?


  1. Beskriv era konferensbehov
  2. Erhåll konferensförslag inom 48 timmar
  3. Boka och konferera

Konferenstips och konferensnyheterAnsök om eget konferenskonto


För konf­erens­anläggning­ar, före­läsare eller trans­port­bolag. Just nu ingår en kostnads­fri offert­förfrågan. Ansök här >>

gratis konferensförslag

Gratis konferensförslag


Låt oss göra jobbet

hitta konferensanläggning

Hitta konferensanläggning


100-tals konferenslokaler

hitta föreläsare

Hitta föreläsare


Sök rätt föreläsare

hitta anläggning

Erbjudanden (0)


Färdiga konferenspaket

Konferenstips
Före

Planera i god tid

En bra konferens kräver god planering och eftertanke. Ju tidigare ni börjar planera, desto större chans är det att anläggningen ni vill komma till är ledig.

Syfte & mål

Syftet med er konferens avgör vart ni ska konferera. Så den första och viktigaste frågan är: Vad vill ni uppnå med er konferens? Teambuilding? Utbildning? Avkoppling? Variationerna är många så varför inte ha lite av varje?

Budget

Det är bra att sätta en budget innan ni börjar planera så ni har något att rätta er efter. Tänk på att vissa utgifter är måsten och vissa berikar konferensen. Fundera också på om deltagarna ska betala något själva?

Längd

Halvdagskonferens? Heldagskonferens? Konferens med övernattning? Kom ihåg syftet med konferensen och planera konferensens längd efter vad ni vill uppnå.

Rätt anläggning

Var vill ni konferera? På landet eller mitt i stan? Har ni tänkt att ha några aktiviteter, i så fall vilka? Vad behöver ni för typ av lokaler? Stora eller små? Ska ni sitta i smågrupper eller ska ni lyssna på en föreläsning? Har ni en plan för detta är det lättare att hitta en anläggning som passar.

Antal deltagare

Hur många ska deltaga i konferensen? Är det hela företaget, eller kanske bara ledningen?

Allergier

Är det någon deltagare som är allergisk mot någonting? Glöm inte att meddela personalen på anläggningen i god tid!

Färdmedel

Flyger ni, åker tåg eller kör ni kanske själva? Gör en ordentlig resplan så sparar ni både tid och pengar.Under

Håll agendan

Meddela alla deltagare hur agendan ser ut. När är det paus, lunch, aktivitet och middag? Detta gör det lättare att hålla sig till planen, ingen behöver undra när nästa bensträckare ska vara utan kan koncentrera sig på mötet.

Pauser

Ta regelbundna pauser. Tid för reflektion och social samvaro är viktigt, då håller sig deltagarna pigga och intresserade under hela mötet.

Förena nytta med nöje

Lägg in roliga exempel och övningar. Engagera deltagarna så att alla känner sig delaktiga.

Mellanmål

Det kan vara lång tid mellan måltiderna på en konferens. Det är därför viktigt att fylla på med energi emellanåt. Servera frukt eller smörgåsar för att hålla humöret på topp!

Använd hjälpmedel

”En bild säger mer än tusen ord”. Använd de tekniska hjälpmedel som finns. Visa en film, bilder eller ta hjälp av en Powerpoint-presentation. Men gör det i måttliga mängder.

Teambuilding

Planera in en aktivitet eller en överraskning, då har deltagarna något att se fram emot. Den kan vara allt från utmanande, avkopplande eller rolig. Det ökar sammanhållningen och gemenskapen i gruppen!

Utnyttja anläggningens möjligheter

Ta en skogspromenad, bada i anläggningens pool, ha mötet utomhus. Gör något ni inte brukar göra på er vanliga arbetsplats.

Egentid

Efter en lång dag med utbildning och möten är det skönt att varva ner. Kanske vila på rummet eller ta en promenad. Dessutom vill nog deltagarna byta om innan kvällens aktivitet.

Dokumentera

Att dokumentera är viktigt för att komma ihåg allt som sagts. Vem sköter dokumentationen och hur ska ni dokumentera?Efter

Följ upp

När ni är tillbaka på jobbet är det bra att följa upp konferensen, det hjälper deltagarna att minnas. Skicka gärna ut en sammanställning av dokumentationen.

Utvärdera

Uppnådde ni syftet och målet med konferensen? Varför och varför inte? Vad kan ni förbättra till nästa konferens? Låt gärna hela personalen vara med och säga sitt!